SCO Dünyaya karşı!

0
sundance
SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Görüşler

0
cayfer
Etkileyici analizler....
SCO avukatlari ve onlara destek veren teknik kadro cuvallamisa benziyor. Yukarida sozu edilen yazida sozu edilen bir baska analizde [www.lemis.com] de aslinda SCO'nun BSD kodunu kullandigi ve daha vahimi lisans kurallarina uymayarak telif haklariyla ilgili notlari cikardigini iddia ediyor.
samba ekibinin bildirisi de ilgincti.. "madem GPL kanuna aykiri o zaman SCO samba yazilimini dagitimindan cikarsin" diye biten bir bildiriydi. sanirim bildiri samba sitelerinde var.
Daha da ilginci : uzun suredir (2 saat falan, 23 agustos 2003, aksam 20:30 sularinda) www.sco.com, www.caldera.com, www.sco.de, www.sco.it, www2.sco.com sitelerinin calismadigi... dukkani kapatip gitmisler gibi bir hali var... :)

tr karakterler icin ozur dilerim, kullandigim bilgisayarda tr yok!
0
Nightwalker
Bu konunun yasal boyutu hakkında da buraya [www.osdl.org] bakabilirsiniz. SCO nasıl olup bu kadar aptalca bir eyleme girişti anlamak mümkün değil. Ama aşırı para hırsı insanı böyle maymun edebiliyor işte.
0
julyano
SCO WEB SİTESİNE 3 GÜNLÜK SALDIRI
Hafta sonu SCO grubun websitesi dağıtılmış servis reddi saldırısına maruz kaldı. SCO'nun Linux ve açık kod camiasına yönelik suçlamaları sebebiyle yapıldığı düşünülen saldırılar Cuma gecesinden itibaren SCO'nun web sitesine girişi engelledi.
Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar erişilemeyen web sitesi şuan çalışıyor. SCO yetkilileri saldırının kaynağını bilmediklerini açıkladı.
Yetkili olmayan bir açık kod sözcüsü newsforge sitesine gönderdiği bir yazıda bu saldırının SCO 'nun açık kod camiasını suçlayan tavırları ve açtığı davalar sebebiyle olduğunu söyledi.
Ayrıca güvenlik danışmanları bu tip bir saldırının Mayıs ayında da olduğunu ve SCO 'nun sistemlerindeki açıkları kapatmaktaki acizliğinden aynı tip saldırıların yeniden olabiliceğini, SCO OpenServer web sunucu yazılımın hala zayıflıklar içerdiğini açıkladı.

0
rs232
SCO nun siteleri 27.08.2003 13:38 itibariyle halen calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

conan

E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.