SCO saçmalıkları bölüm 713 (Nerdeyse bitti :)

0
sundance
Newsforge'da yeralan habere göre IBM, SCO'ya ait olan kodu GPL altında dağıtmakla suçlandığı 5 milyar dolarlık davada SCO'yu kendi silahıyla vurdu !

IBM'in mahkemeye sunduğu 100 sayfalık iddianamede yasadışı olarak dağıtmakla suçlandığı kodu [Linux 2.4 kernel kodu]SCO'nun 4 Ağustos 2004 itibariyle halen kendisinin de yayınladığını belirtiyor
Günün lafı: Filler tepinirken çimenler ezilir
gnu

İlgili Yazılar

MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

acemi_

MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.

GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

FZ

/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

anonim

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you

Açık Kaynak Kodu Sigortası

gunebakan

2003 yılında Cisco'nun alt kuruluşu olan Linksys firmasına WRT54G kablosuz erişim noktası firmware yazılımda GPL lisanslı kod kullanıp daha sonra yazdıkları kodu tekrar açık halde sunmadıkları için Free Software Foundation avukatları tarafından soruşturma açılmıştı.

Bir dağıtım kazasından alınması gereken dersler

sundance

Gentoo'yu sanırım bir çoğumuz biliyor. Dağıtım olarak oldukça yeni fikirlerle, Linux camiasına renk getirdiğini, kurucusu Danniel Robbins'in IBM DeveloperWorks'de birçok iyi makale yayınladığını vs.

Peki yakın zamanda Gentoo projesinden Zynot diye bir başka dağıtım çıktığını. Dahası bu dağıtımı çıkartan Zachary T Welch'in özellikle Robbins merkezinde Gentoo ve (for fun) OpenSource camiasını eleştirdiğini biliyor muydunuz ? Bence dikkate değer bir okuma. Bir taraftan projelerdeki yumuşak karınlara dikkat çekmesi, bir taraftan da insanların her geçen gün birbiri ile daha zor anlaştığını vurgulaması açısından.