Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

0
sundance
Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge
Küçükken dedem anlatmıştı sanırım, `Bir ağacı öldürmek için, ne kadar büyük olursa olsun, gövdesinde bir santim derinliğinde çepeçevre bir kesik açmak yeterli.` Sanırım sözkonusu şirket eskiden de odunculuk yapıyordu...

Görüşler

0
anonim
yardımsever bir arkadaş newsforge daki haberin bir özetini çıkarabilirmi lütfen..!
0
skoylu
Haberin orijinali theregister.co.uk da. Sabahleyin bakmistim.

0
conan
Konuyla ilgili dun bir FAQ hazirlanmis.
0
FZ
Bu belge için teşekkürler, epey detaylı. Sonuç: Tüylerimi diken diken etti! Programcıların hayatını karmaşıklaştıracak, kullanıcıları çıldırtacak türden bir teknolojiye benziyor. Intel ve Microsoft benzeri Sovyet Rusya'da dahi görülmemiş bir totalitarizm ve kontrol peşindeler sanırım. Bunu da çok güzel kılıfına uyduracak gibi görünüyorlar. Her şey açık, her şey tartışılabiliyor, yaşasın özgürlükler ülkesi ABD, ama sonuçta büyük şirketlerin dediği oluyor. Direnmek isterseniz direnebilirsiniz, tabii o devasa şirketlerin beslediği hukuk şirketleri ile mahkemede mücadele edebilecek kadar maddi ve manevi kaynağınız varsa!
0
conan
YASASIN AMD! YASASIN LINUX!!!! :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.