Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

0
coskung
TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.
"Merhabalar,

Ülkemizde kabul edildiği 4 Mayıs 2007 tarihinden beri İnternete Sansür uygulaması niteliğinde değerlendirilen ve geçen zaman süresi zarfında da bu korkuları haklı çıkaran 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun'un 10 maddesi uyarınca erişimin engellenmesi konusunda görevlendirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen Bey, 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Dolapdere Kampüsü Eski Bina 130 no'lu Salonda yapılacak olan yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılacaktır.

5651 Sayılı Kanun'da yer alan açık hükme rağmen, kişilik haklarının ihlali dolayısıyla web sitesi kapatma kararı verilmemesi gerekirken Adnan Oktar'ın bu nitelikteki talepleri üzerine site kapatma kararı veren mahkeme kararlarını kanuna aykırı bir şekilde uygulayan, Alibaba.com, gazete Vatan, youtube, worldpress, ekşi sözlük ve son olarak da blogger.com, blogspot.com gibi Google'a ait blog sitelerini erişime kapatan, www.guvenliweb.org.tr'de yer alan kapatılan web sitelerine ilişkin istatistikler arasında ilk sırayı teşkil eden ve muğlak bir kavram olan "müstehcenlik" kılıfını kullanarak birçok siteyi kapatan İnternet Dairesinin başında görev yapan Osman Nihat Şen Bey'i programınız müsaitse dinlemenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Leyla Keser Berber"

Görüşler

0
FZ
Misafir konuşmacı olarak katılması çok hoş. Kültürümüzde 'misafire saygıda kusur edilmez' şeklinde güzel bir düsturumuz da vardır, o halde saygıda kusur etmeden kendisini epey bir terletmek ümidiyle ;-) Sıcak bir ders olacağa benzer.
0
Onur_Yerlikaya
Misafir umdugunu degil buldugunu yer :)

0
FZ
Kültürümüzde acılı yemeklerin, çeşit çeşit biberin de tadına doyum olmaz, değil mi? ;-)
0
dtemarti

Bugün konu ile ilgili tv ekranlarında ilgili kişilerin yorumlarını dinledim de daha çok kere @ işareti sonrasını sorguya koyarak filtreleme yapacağız. İşin ilginç yanı spikerin bazı programlar aracılığı ile (proxy server prog.) bu sitelere bağlanabildiğine dair tiyo vermesi.

0
javamorg
İHBAR KONUSU: İntihara sürükleme
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Yayınlandığı URL Adresi: http://www.ihbarweb.org.tr
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Detayları: Internette girilecek site bırakmayan zihniyet beni intihara sürüklüyor.
Sonuç Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz? +
0
sundance
Benim bildiğim Butch, şahane bir sticker yapar.

Çek elini Internet'imden diye!
0
anonim
Biz katilamayacak olanlar icin birileri kaydetse? Nasil guzel bir kamu hizmeti olur...
0
sefalet

Şahsen, çok ilginç açıklamalar beklemiyorum. Kurum başkanının fikirlerinden yola çıkarsak...

0
hcg
İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

Internet`in Gücü: Beyaz Gölge Geri Geldi!

sundance

Bir dönemin efsanevi dizisi, bu ülkede 1970-1975 arası nesilden baskete heves eden hemen herkesin ilham kaynağı, Türk Basketboluna katkısı Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bir kaç katı olan (en az :) Beyaz Gölge; basketbol üzerine en kapsamlı Türkçe içerik sağlayan batug.com`un kampanyası sayesinde bir kez daha TRT ekranlarında.

Bir müddettir bu konudaki kampanyayı ısrarla devam ettiren www.batug.com`cular, şimdi de dizinin hafta içi sabah 9:15`ten biraz daha iyi bir saate kayırılması için bir kampanya başlatmışlar. İşte gerçek Internet...

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.