sites.google.com yasaklandı

0
arkeles

Gerçekten sıkıcı olduğunun farkındayım, ama bu haberlerin sorumluları sınır tanımıyorlar. Sites.google.com yasaklandı.

Konu hakkında yaptığımız açıklamayı sitemizden okuyabilirsiniz.

Eğer sites.google.com'da bir siteniz varsa, itiraz hakkınız var. İtirazın nasıl yapılabileceği ve diğer hukuki konularda yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif Bilişim
alt.bilisim [at] gmail.com

Görüşler

0
anonim
Daha önce geocities neden kapatildiysa ayni sebepten kapatilmistir; bir kütüphanede "yasaya aykırı" olarak tanimladiginiz 2-3 kitap var diye tüm kütüphaneyi kapatma mantigi hakim işte.

Bedava hizmet veren ve dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bu tür sitelerde domain engellemesi yapılması kadar aptalca bir uygulama düşünülemez herhalde. "suçlu" olarak tanımladığınız bireysel kullanıcılar hakkında işlem yaparsınız, o siteyi kullanan binlerce masum insanın hakkını gaspetmeye "hukuk" diyenlere de pes diyorum.
0
E
Neden kimse google ın vergi vermesi gerektiğini düşünmüyor?
Google neden uyarıları ciddiye almıyor?
Adsense kural ihlali ile ilgili yaptığım ihbarların değerlendirildiğini görmedim.
Zararlı içerikli siteleri ihbar edince değerlendirmeye aldıklarını görmedim.
Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.
Sansür kelimesini bile yanlış anlıyoruz.
Devletin internetle savaştığını sanıyoruz ya pes.
Başlarda çok garipsiyordum.
Ama şimdi anlıyorum ve hak veriyorum.
Daha kapatılması gereken bir çok site var.
Devletime bizimle ilgilendiği ve zararlı içeriklerden koruduğu için teşekkür ediyorum.
Gururla...
0
E
Ha masum vatandaşın suçu ne?
Devletimizin teknolojisi alt alan adlarını kontrol edecek şekilde gelişene kadar yapacak bişey yok.
0
SHiBuMiGo
Kendin için neyin zararlı neyin faydalı olduğuna karar veremeyecek kadar acizsen bunu devletten beklemen de çok doğaldır. Devlet senin adına karar versin, zaten senin de böyle bir zahmete girmeye niyetin yok, kapasiten de yok.

Ben de başlarda çok garipsiyordum. Şimdi ben de çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Tüm bunlar müstahak bize.
0
koraypeksayar
Manşet: "Devlet adamının midesi bozuldu. O gün yemek yediği lokanta kapatıldı ve sahibi asılarak idam edildi."

Ya da "Sinekten iğrenen milletvekili sinek soyunun tüketilmesi için önerge verdi, TBMM'de kabul edildi. 10 yıl sonra bütün Kırlangıç kuşları sinek bulamadıkları için insanları yemeye başladı."

İşte mantığın bu... Bir if döngüsünde hep false döndüren bir eşitlik gibisin...

Herşeyi anladım da 'Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.' ne demek hala düşünüyorum... Ne kadar terbiyelisin böyle...

Ben de sana koyun olmadığımızı hatırlattığın için teşekkür ediyorum kuzucuk...
0
Tarık
Devlet devlet dediğin zaten bizden müteşekkil bizim kurduğumuz bir kurum. Herkesin bireysel, toplumsal hak ve özgürlüğünü korumak zorunda. Vergisini biz veriyoruz. Vermek zorundayız, çünkü yaşaması için bize muhtaç. Fakat devletimizin üzerine yapışmış bir takım parazitler bizim kendi kurumumuzu bize karşı kışkırtıyor. Kendi amaçlarına hizmet etmesi için kanunlar çıkarıyor, asıl unsur olan milletin üzerine çıkmaya niyetleniyor.
Elbetteki devleti yönetebilecek, bizden(milletin tümünden) daha iyi siyasal düşünce yapısına sahip, çok ileri görüşlü, bizi ve kendi istikbalini düşünen devlet adamları var. Ama senin savunduğun adamlar o adamlar değil. Bunlar ancak ve olsa olsa parazit ya da virüs.
0
Tarık
sadece başlığı okuyarak sites.google.com' a artık giremeyeceğimi düşündüm. ama herhangi bir çalışma yapmadan (openDNS, cgi-proxy, vs.) giriyorum?
0
cuxticom
Türkiye'de artık hiçbir şeye şaşırmamak lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sayısal Ortama Geçirdik Ama Sadece Dilekçe İle Başvuranlara Veriyoruz

FZ

Başlıktaki ifade ve tavır biz Türk bilgisayar ve Internet kullanıcılarının çok da yabancısı olduğumuz bir tavır değil. Ülke kurumlarının kültürel eserleri çılgıncasına sahiplenmelerine dair daha önce bu sayfalarda haberler geçtiğimiz ve tartıştığımız oldu.

İşte şimde de başka bir örnek:

"Eserlerin bir kısmının veya tamamının elektronik kopyalarını almak isteyen okuyucularımızın talepleri; “Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları ve ücretini yatırmaları halinde, isteklerine göre CD ve mikrofilm olarak karşılanmaktadır.

E-posta, mektup, faks yada telefon ile talepte bulunan okuyucularımızın istekleri de yerine getirilmektedir. Okuyucumuzun talebine ait ücretin yatırıldığını gösteren dekontun faks olarak gönderilmesi halinde, 2(iki) iş günü içerisinde yazışma adreslerine kargo ile gönderilerek karşılanmaktadır."

Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

FZ

Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.

Cumhurbaşkanı Sezer İnternete Sansürü Onayladı

FZ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" ile 5652 sayılı "Yaş Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilerek Kabulüne İlişkin Kanun"u onayladı.

Kurunun yanında yaş da yanar mı desek, Internet'i sebze meyve gibi gören zihniyet ile daha nereye kadar mı desek, ne desek?

Ticari istihbaratta hangi rengi seçtiniz?

FZ

Rakip firma hakkında bilgi toplamak, her zaman 'yasa dışı' bir iş değil. Tüm mesele, sınırların doğru çizilmesinde. Yani nereye kadar uzanacaksınız? Rekabet ve istihbarat uzmanları bu işi çözmüşler. İstihbarat çalışmalarını üçe ayırmışlar. Beyaz, gri ve siyah bölgeler...

... İstihbaratın hiçbir zaman modası geçmedi. Sadece biçimi, yöntemi değişti. İşin içine elektronik girdi. Casuslar da işsiz kalmadı. Üstelik devletlerin yanına bir de dev şirketler eklendi. Öyle ki artan rekabetle birlikte 'istihbarat' şirketlerin önemli yatırım konuları arasına girdi. Geçtiğimiz günlerde bu konu İstanbul'da bir konferansa da konu oldu. Yeditepe Üniversitesi ve SESAR'ın (Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji) düzenlediği konferansta 'endüstriyel espiyonaj' masaya yatırıldı. Yazının girişinde kullandığım iki örnekte bu konferansta 'model' olarak ele alındı.

Şaziye Karıklı'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal