Skype Sunucuları ve Ruslar?

0
ErenTurkay
2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)
Bu açığı kullanmak için standart skype istemcisi kullanılıyor, skype sunucusu ile erişime geçildiğinde spesifik bir numara aranıyor, bu numara o anki skype sunucusunun düşmesine neden oluyor; sonrasında skype istemcisi yeni bir sunucuya bağlanıyor ve aynı numarayı çeviriyor, o sunucu da bundan etkileniyor, bu şekilde tüm sunucular etkisiz hale geliyor.

Sunucuları etkileyen bu ufak perl kodu "securitylab.ru" adresinde yayınlandı ve bununla ilgili e-postaya http://lists.grok.org.uk/pipermail/full-disclosure/2007-August/065339.html adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki thread'de bu kodun çalışmadığı söyleniyor, ayrıca slashdot'a girilen haberin yorumlarına göre de bu kodun çalışması imkansız. http://it.slashdot.org/it/07/08/18/2233219.shtml

Hex constants in Perl, like C/C++ have to start with "0", so the correct syntax for what you describe would be 0xCCCCC. Without the leading 0, the expression gets interpreted as a variable name.

It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.

Durum Rus Hackerların bunu yapmadıklarını gösteriyor, belki başarmışlardır.. Bilmiyorum, siz de benim gibi "Rus Hacker" tamlamasından nefret eden biri iseniz başaramadıklarını düşünmenizi anlayabiliyorum :) Bu arada, perl yazabilen birilerinin kodu inceleyip yorum yapmasından da memnun kalabiliriz :)

Görüşler

0
Tarık
Ya iyide artık her hack in ruslara, türklere, çinlilere ithaf olunması sizide biraz sıkmadı mı? Ayrıca Hack neydi bir daha konuşalım tartışalım. yoksa siz cyber ultimate kung-fu hacker'S Turk tiymindenmisinizZ?
0
ErenTurkay
Hacker kelimesinin ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğime inanıyorum, ben orada "Rus Hacker" gibi bir tamlamanın artık sıktığını da belirtmiştim, sanırım yanlış anlamışsınız..
0
Tarık
Kusura bakmayın aslında yorumum sizin habere doğru gibi duruyor ama değil. Genel "Hacker" ve "Hack" anlayışından nefret ettiğim için bunu belirtmek istedim oda sizin habere yorum olarak yansıdı. Hata bende.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

Google Video Player

anonim

Artık Google'da video araması yaptığınızda bulunan videoları izlemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz, bulunan sonuçları hemen google player yardımıyla izleyebiliyorsunuz: Google Video.

Bence İNANILMAZ ve çok güzel bir hizmet.

Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

FZ

Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.