Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

0
FZ
Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Görüşler

0
adervis
Ben Türkiye dışında bu konu ile ilgili bir haber bulamadım.
TT bizi yiyor olmasın.
0
adervis
Merak edenler için kopan fiberoptic netin haritası:
http://www.smw3.com/Html_Static/SMW3-MAp.jpg
0
o_ozardic
Bu olay ile Internet konusunda bence disariya- ozellikle Amerika'ya ne kadar gobekten bagli oldugumuzu da gorduk.
Su anda kullandigimiz sitelerin kaci yurtdisindaki sunucularda barindiriliyor ? ne kadari da yurticinde (kesintiden etkilenmedi yani)
0
murat09
Networkte bir hat arızalandığında, ardındaki hatlar da gider. Ya switchte ya da kabloda bir sorun vardır.. Peki, bunun yedeği (alternatifi) olsa bu sorun olur mu? En azından diğeri devreye girer. Hatta arıza olmadığında da daha iyi bir bant genişliği sağlanır. Ey Telekom, bu güne dek aklına bu basit şey gelmedi mi? Yoksa "sahibinden internet" ilanlarıyla ben bunun sahibiyim ne istersem yaparım ister yedekli isterse yedeksiz çalışırım demek mi daha kolay?
Bize ne CEZAYIR de hat koparsa? Gitsin Cezayir mühendisleri kendine ait hattı tamir etsin. Koca Türkiye de buna bir alternatif düşünülemez mi?
İşine geldiğinde şirket, gelmediğinde kendine ait e posta adreslerinde"gov.tr" uzantısını kullanarak devlet kurumuyum demek..Günde en az yirmi kişi (dahili hat) arayıp hala soruyor neden internette filanca site açılmıyor diye, biz bıktık siz hala bıkmadınız eziyetlerinize açıklama getirmekten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.

ArsDigita

exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.

MailandNews.com da gitti !!

eki

Arada sırada çökse de üç yıldır free pop3 e-mail ihtiyacımızı paşa paşa karşılayan www.mailandnews.com, 28 şubatta yayınına (dolayısıyla yayınımıza ) son veriyor. Bu hızla giderse 2002 sonuna kadar free hiçbirşey kalmayacak galiba nette..
Asıl ilginç olanı da mailandnews.com'un olayı haber veriş biçimi. Sanki bir kaç saatlik bir sistem bakımını haber veriyorlar .. :(

**** ....We at MailandNews.com are sorry to announce that we will be discontinuing this service on February 28, 2002 at 12:00pm EST. Until then, our servers will remain in operation, enabling you migrate to another mail service. ****

GMAIL: pop3 desteği ekledi

mos

1000 mb 'lık e-posta kotası sunmasıyla dikkatleri henüz beta aşamasındayken bile üzerine çekmeyi başaran GMAIL , şimdi de pop3 ve otomatik posta yönlendirme desteği sağlıyor.