SlackTR: Türk Slackware Kullanıcı Grubu

0
ghanthar
Uzun süredir Slackware in Türkiye de tanınmadığından ve desteklenmediğinden şikayet ediyordum. Bunu çözmenin en kolay yolu bir web sayfası ile başlamaktı. Ancak bu konuda teknik bir bilgim olmadığı için daha basit bir yol seçtim ve SlackTR yahoogroup'u kurdum. Tüm Türk Slackerlar'ı bu listeye üye olmaya davet ediyorum.
SlackTR elbetteki Slackware problemlerinin tartışıldığı ve özellikle yeni kullanıcılara yardım edilecek bir platform olacaktır. Ancak grubun ana amacı ileride web sitesine ve kimbilir belkide fiziksel buluşmalara kadar gidebilecek bir Türk Slack Kullanıcı grubunu toplamaktır. Ayrıca listenin teknik yardımdan öteye giderek Slack kullanıcılarının fikirlerini paylaşabildiği ve tanışacağı bir liste olmasını amaçlamaktayım. Belki çok şey istiyorum bilmiyorum ancak elimdeki imkanlar bunlar ve oturup şikayet etmektense denemeye karar verdim.

İki şeyi göstermek için:
-Web bilgisi veya genel anlamda teknik bilgisi fazla olmayan kişilerinde açık yazılıma ve linux a hizmet edebileceğini.
-Basit bir yahoogroups un bile sağlam bir başlangıç olabileceğini.
Yapabilecekmiyim? Zaman gösterecek.
Grubun Sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

anonim

Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)