Slashdot efektinden korunma yolları

0
larweda
Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.
"Slashdot Effect Prevention Kit", temel olarak Apache web serverları üzerine kurulan ve gelen web trafiğini monitor eden bir programcık. Referer'i slashdot olan hit'ler algılamaya başladığı zaman alarma geçiyor ve konfigürasyona göre bu isteklere normalden farklı cevap verilmesini sağlıyor, bunlardan bazılara gelen istekleri direk slashdot'a geri çevirmek, gelen her istek için slahdot admin'lerine mail atmak, gelen istekleri bir Server Too Busy -- Please DON'T try again later" ekranıyla karşılamak, ya da slahdot'tan bir yığın istek aldığını farkettiği zaman web server'ı tamamen kapatmak olabiliyor.

Sonuçta Slashdot kişisel olarak benim çok beğendiğim ve saygı duyduğum bir site, (ki internet üzerinde çok fazla saygı gerçekten başarılı olduğunu düşündüğüm web sitesi yok) ama "Slashdot efektinin de can sıkıcı olabileceğini tahmin edebiliyorum. Ama internet'in olayı bu işte, her güzel şey bir sorun olabiliyor, her sorunun da bir çaresi bulunuyor.

Görüşler

0
sundance
Valla Slashdot efekti bence bayılana kadar kahve-donut yemek gibi bir şey.

Yani bence hiç sakıncası yok, ilk Slashdot yediğimiz gün siteyi de `Slashdot`a çıktık ölsek de gam yemeyiz` bannerı koyup offline`a almayan ne olsun ;)

Bu arada çok güzel yazı eline sağlık o ayrı
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

wxWidgets ile bir uygulama: wxCar

mustafa_

wxCar, wxWidgets/C++ ile yazılan oto kiralama/satış firmalarına hitap eden küçük bir uygulamadır.

Serialization olarak Boost kütüphanesi kullanılmıştır.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.