Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

0
anhanguera

Görüşler

0
anhanguera
selam,

heyecan iste unutmusum,
sf.net: http://sf.net/projects/xynth
www2: http://www.xynth.org
veya http://xynth.sf.net

alper "anhanguera" akcan
0
robertosmix
Heyecanlanmanı normal karşılıyorum, anhanguera. Bence yeteri kadar gelecek vaad ediyor. Bu tür gömülü sistemlerin zaten her zaman başarılı olması söz konusu.

Çalışmalarınızın devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Yardımcı olabileceğimiz herhangi bir konu varsa da bilmek isteriz. Tekrar tebrikler.

0
darkhunter
xynth-iso-sdl-gtk-mplayer.iso :

Pentium M;Ati Radeon Mobility 7500 (?) =>

Boot ekranı :
...
Using /lib/modules/svgalib_helper.o
svgalib_helper : Initializing, version 1.9.19
[svgalib: allocated virtual console #6]
FATAL : CLIENT :: cannot connect to server (client.c : 61)
[1] 42 Exit 1 Start

K0ns0l 6 :

Using VESA driver, 32768KB VBE 2.0 svgalib 1.9.19
svgalib: Fatal internal error
Set MAX-REGS at least to 9916 in src/driver.h and recompile everything.

İlk bildirimin hayırlı olsun anhanguera :)
0
darkhunter
Önümüzdeki birkaç saat içinde bir iki bilgisayarı daha bu iso ile boot edeceğim, onların durumunu da yazarım bir aksilik olmazsa.
0
anhanguera
selam

denemeler icin tesekkurler ancak benim bir hatam var, belirmeyi unutmusum sanirim. o iso lar eski versiyon ile (v0.6.65) hazirlanmisti. ve svgalib kullaniyordu. yeni versiyon icin iso hazirlama firsatim olmadi acikcasi. onlari da hafta sonu hazirlarim diye dusunmustum. yenilerini hazirladiktan sonra deneyebilirseniz cok daha faydali olur.

alper.
0
darkhunter
Tamam, hazırladıktan sonra buraya bir yerlere yazarsanız, denerim.

Aslında bende kendimi tutamayıp kaynak koddan derledim xynth'i ilk izlenimlerimde hiçbir problem yok, elinize sağlık :)
0
anhanguera
cok tesekkur ederim ;)
0
recluxus
Projenin PSP portunda da gelişmeleri bekliyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

BIOS Logosunu Değiştirelim

FZ

Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

kernelguys.org: Türkçe Sistem Programlama

raistlinthewiz

Birsüre önce almış olduğum domain "kernelguys.org"u değerlendirmeye karar verdim. Aslında Mambo kurulumu yapmayı düşünürken bi anda kendimi vbulletin bir sistemle uğraşırken buldum.

Amaç?

http://kernelguys.org'un amacı Türkçe sistem programlama sunabilmek ve tabii ki eğer mümkün olursa bu konuyla ilgilenenleri bir araya getirebilmek.

Hiçbir şekilde kernelguys "hadi yeni bir forum kuralım" diyerek kurulmuş bir site değildir; vbulletin ihtiyaçlarımızı karşıladığı için seçilmiştir. Şu anda siteye aktif olarak içerik eklemekte ve bu süreçte diğer arkadaşlardan da destek beklemeyiz.

EROS: Extremely Reliable Operating System

FZ

Bu aralar FM sitesinde güvenlik, işletim sistemleri, vs. muhabbetleri yapılırken pek çok ilgili konunun ara kesitinde yer alan bir şey ilgi çeker diye düşündüm ve paylaşmak istedim.

Johns Hopkins üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde çalışan Prof. Jonathan Shapiro önderliğindeki ekip "mevcut işletim sistemlerindeki güvenlik problemleri spesifik uygulamalardan değil en baştaki tasarım kararlarından kaynaklanıyor" düsturunu benimseyerek bir işletim sistemi geliştirmişler ve adını da EROS : Extremely Reliable Operating System koymuşlar.