Solaris 9 Intel x86 platformunda çalışmayacak

0
erolozcan
Sun ekonomik nedenlerle Solaris 9`u Intel x86 platformda desteklemeyeceğini açıkladı. Bana göre bunun önemli bir nedeni artık Solaris`in x86 versiyonun olmasına gerek olmadığı, x86 platformunda insanların Solaris yerine Linux`u tercih etmesidir.

Sanırım Intel tabanlı Solaris kullananların büyük bir kısmı Linux`a taşınmaya başlayacak. Konu ilgili link : http://www.linuxworld.com.au/
sun

Görüşler

0
anonim
SUn hiçbir zaman Solarisx86'yı insanların kullanabileceği profosyonel bir platform olarak ortaya sürmedi zaten, her zaman vurgulanan nokta x86 Solaris için code yazan programcılara kolaylık sağlamak için geliştirilmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Sun'dan GPL lisanslı mikroişlemci

gismo

Java'yı GPL yapmamakta direnen Sun, UltraSPARC T1 işlemcisinin spec'lerini GPL lisansı altında yayınladı. Bu işlemci üzerinde çalışabilen işletim sistemleri sınırlı. Windows ve MacOS gibi özel mülk OS'lar işlemci ile uyumlu değil. İlk beklenecek etkilerden biri de GNU ve BSD işletim sistemlerinin yaygınlaşması.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

Sun ve Philips birlikte MPEG-4`e yatırımı hızlandırdı

anonim

Sun Microsystems ve Philips Digital Networks işlemcilerini, geleceğin "streaming media standart"ı olacak MPEG-4'e göre beraber geliştirmeye karar verdi. Iki şirkette MPEG-4'ü kablosuz ve yüksek hızlı bağlantılarda sunmak ve geliştirmek için yıllardır süren iş ilişkilerini büyütmeye karar verdi. Ayrıca teknoloji paylaşımı ve pazar geliştirme konusunda ortak calışma kararı aldılar.
Philips ayrıca "Wbcine Server Mpeg-4" sistemlerini, Sun Solaris İşletim sistemi ve "Sun Cobalt Server"larda çalışması için geliştirilmekde olduğunu bildirdi.
www.osopinion.com

Sun´un Desktop Sistem´inin İlk İncelemesi Yayınlandı.

conan

OSNews Sun'ın Java Desktop System'ini incelemeye almış. İncelenen sürüm Build 12C. Toplam 6 CD içinde gelen dağıtım 3 derlenmiş program, 2 kaynak, 1 de doküman CDsi şeklinde kullanıma sunulmuş. İyiler ve kötüler şeklinde ele alınan bu incelemeyi ne yazık ki zaman darlığından özetleyemiyorum, ama Fazlamesai'nin de bu haberden mahrum kalmasını istemedim doğrusu. Herkesin sevgilisi ekran görüntülerini de yazıda bulmak mümkün.