Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

0
spiderman
Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.
Yonga bir adet "Cell Broadband Engine işlemcisi" ile "RSX graphics işlemcisi"nden oluşuyor. Prototipin 7-9 Ağustos'ta San Diego Convention Center'da gerçekleştirilecek "SIGGRAPH Show"da tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: PSTurkiye

Görüşler

0
desenturk
Bu bilgisayar üzerinde çalışacak işletim sistemi ne olacak acaba? her halde windows olmaz(?)
0
pvc
Linux kullanabilir belki. Fakat bu haber bence akıllara zarar.

Düşünsenize; en az 20-25 belki de 30(!)yaşlarında, elinde playstation joystick'i, dünya umrunda değil, beden olarak büyümüş ama beyin olarak ufak. Sevgilisi o joystick, ailesi PS3 makinası... Babası çok para kazanan biri. Sony'de çalışan Allah'ın japonlarının isimlerini ezberlemiş. Hasuko Masuko, Harati Sikito şöyle dedi diyen. Ağzından bir salya akıyor, joystick'in üstüne. O salyayı koluyla siliyor, oyuna devam ediyor. Sağda solda en olmadık yerde çıkıp PS3 tartışmaları yapıyor. Bir Oyun makinesini, klavyesi bile olmayan bir şeyi, sana bilgisayarmış gibi yutturmaya çalışıyor. PS2 devirlerinde o işlemciye göre derlenmiş Linux'u TV monitorunde kullanıp, dandik bir ps klavyesi ile takılmaktan bahsediyor. (Aslında kullanmıyor başka nereden tutturabilir savundugu argümanı?) PC'lere 100 çekme hayalleri kuran bir tip.

Onların eline çok güzel bir malzeme geçecek. Diyecekler ki, sen ne saçmalıyorsun! Sen o makinelerde kullanılan işlemciyi "bilioo musan?" saniyede bilmemkaç kayar nokta hesaplayabiliyor! bilmemkaç yüz flop senin PC ne ki? Herkes alabilir ve kullanabilir. PC devirleri artık bitti. Japon hasuko masuko dedi ki, yakında PS4 çıkacak. 20 yıl sonranın teknolojisi filan.

Bence 20 25 30 yaşlarında olup beyin olarak 3-5-7 civarında takılmış tipleri memnun edecek bir haber. Tabi FM içeriği bakımından hoş. Nede olsa bir teknoloji haberi. Ve tabi bu olay artık PS3'ü tamamen temize çıkaracak. Çünkü o kesinlikle bir oyun makinesi değil.

Düşünün bir kere bilgisayar görünümlü, monitoru klavyesi olan, PC kasası gibi bir kutunun içine monte edilmiş bir aleti, kazık kadar bir adam olarak, babanıza ananıza yutturur, bu oyun makinesi değil der, o aletin ihtiva ettigi PS3 işlemcisi ile süper oyun oynayabilirsiniz. Sony bu hususu biliyor olmalı. Daha fazla makine satabilmek için sağlam bir taktik bu. Kendilerini tebrik ediyorum.
0
ozancaglayan
bir tartışmada daha beraberiz :)

cell broadband engine avrupa'da birçok üniversitenin laboratuvarlarında araştırma amaçlı kullanılan bir işlemci mimarisi(Okuduğum şehirdeki laboratuvarların birinden biliyorum). Cell SDK adı altında bir yazılım geliştirme simülasyon ortamı bulunuyor hatta en son IBM üniversite öğrencileri için bir yarışma düzenledi Cell BE üzerinde çalışacak yazılım geliştirme üzerine.

Eğer sony bu bilgisayarlari nispeten makul seviyelerde pazara sunabilirse yüksek hesaplama isteyen işlerde insanlara acayip zaman/hız kazandıracaktır. Çocukları boşverin :)
0
pvc
Bu çok iyi niyetli bir yaklaşım olmuş gibi. Neden? Çünkü bana kalırsa Sony o ürünü makul fiyatlardan piyasaya sunmaz. Sunsa bile fiyatı çok yükselir. Malum vergiler, kdv, gümrük mevzusu filan.

Benim tahminimine göre, herhangi bir markalı bilgisayardan (Dell, Packard Bell, IBM, HP vs.) çok daha pahalı olacagını düşünüyorum. Çünkü Playstation 3 bile öyle makul filan değil. Fakat işlemci konusunda sizinle hemfikirim. PS3 donanım olarak oldukça kuvvetli sayılır.
0
ozancaglayan
Zaten makul fiyattan kastım üniversitelerin super computing laboratuvarları için makul anlamındaydı. Eve girmesine gerek olduğunu hiç düşünmüyorum böyle bir bilgisayarın zaten :)
0
zekixx
Sanırım haberi tam okumamışsınız. Çıkacak ürün yüksek hesaplamaya ihtiyaç duyan üniversiteler ve firmalar için olacaktır. Zaten hali hazırda benzer bir çok ürün var (Clearspeed ve Nvidia 8800 GPU + Cuda) ve fiyatlarıda çok yüksek (örn: Clearspeed yaklaşık 10000$). Bu nedenle sony ninde bu pazarda yer almak istemesi neden problem yaratsın? bence iyi bir alternatif olur.
0
AsH
eni fikrime göre, donanımsal olarak bu kadar güçlü bir PC üretip üzerine Linux, Windows ya da başka bir OS kurup son kullanıcıya satmaları demek; PlayStation'ın satışının yavaşlaması ve pazar kaybı demek olur. Bunun önüne geçmelerinin en etkili yolu ise üretecekleri PC'nin fiyatının Playstation satışlarını etkilemeyecek, pazar payını daraltmayacak bir oranda tutmalarından geçer.

Elde var olanı harcamaktansa yeni gelenin kendisine pazar payı edinmesi için çabalamasını düşüneceklerdir.

Bu yüzden bence de fiyatları pek cazip olacakmış gibi durmuyor.

Yeni bir Machintosh almakla eşdeğer olacakmış gibi geliyor bana :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her çocuğa bir dizüstü

cbc

Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.

Parity Mucidi de Sizlere Ömür...

FZ

Sayısal bilgisayarların geliştirilmesinde büyük katkıları olan Richard Bloch 78 yaşında yakalandiğı kanser hastalığından ötürü öldü.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)