Zakkum

Görüşler

1
auselen

HN'de okumusdum galiba, ruslar bu tur konularda genellikle endustriyel casusluk araciligiyla ilerlemeyi tercih etmisler.

Americans diye guzel bir dizi var. Eriskin iceriginin yaninda benzer bir hikaye sunuyor.

1
Zakkum

Aslında endüstriyel casusluk yapmadan ilerleyen bir ülke yok. Amerikalılar Alman ve Sovyet sanayisinden az şey devşirmedi. Bilişim dünyası açısından değerlendirirsek, Sovyetler yıkılmasaydı veya en azından 20 yıl daha ayakta kalabilseydi, ülkeler arasındaki rekabetin bilişim teknolojilerine katkısı bugün geldiğimiz noktanın çok daha ötesine taşınmış olabilirdi. Bu haliyle bile Rusya, elindeki teknik eleman kaynağı ve henüz emekleme aşamasındaki özel sektör girişimleri ile Amerika'nın dünyada tekel olduğu pek çok konuda (İnternet, GSM, GPS vs.) kendine has seçenekleri geliştirmiş durumda.

1
FZ

"Skunk Works: A Personal Memoir of My Years at Lockheed" kitabi geldi aklima! ABDliler efsane F-117A'nin cikis noktasini, bilimsel temelini vs. bir Rus bilimcinin makalesine borclu. Adam vakti zamaninda teoriyi ele almis, "pratik bir faydasi yok" diye pek dikkate alinmamis, Rusca bir bilimsel dergide yayimlanmis, Ingilizceye cevrilmis vs. Birkac sene sonra, bir gun ABD'de bir muhendisin dikkatini cekiyor. Sonrasi... tarih.

1
Zakkum

Salyut 1 benim de hemen ilk aklıma gelen. Uzay yarışlarında ilk uzay istasyonu kurma başarısı Sovyetlere ait ve onda kullanılan donanım hala uzay istasyonlarında kullanılıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

SHiBuMi

Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

larweda

Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...

YouTube'e Sansür!

tongucyumruk

InternetHaber adlı haber sitesinde yayınlanan bir haberin ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı haberde belirtilen videoyu inceleyerek İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak YouTube'e erişimin kapatılmasını istedi. Durumu değerlendiren mahkeme siteye erişimi yasakladı.

Proje Yönetiminde Türkçe Paylaşım Merkezi

anonim

Proje Yönetimini konusunda Türkçe kaynak sıkıntısının önüne geçmek, öğrencisinden uzmanına dek bir paylaşım ortamı hazırlamak amacı ile açılan yeni bir site: PMboard.org