Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

0
larweda
Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.
Geçen aylarda, adresinde Harry Potter kelimeleri geçen web sitelerinin sahipleri, alan adlarını Harry Potter isminin ve kitaplarının telif sahibi Warner Bros'a devretmelerini isteyen resmi bir yazı aldılar. Doğal olarak bunu yapmak istemeyen Harry Potter hayranlari, halen hazırlık aşamasında olan Harry Potter filminin tanıtımları sırasında basının yoğun ilgisini çekmeyi başardılar.

Web sitelerinin telif haklarını ihlal ettiğini ve isimlerin kendi hakkı oldugunu iddia eden Warner Bros, iddiasının saçma olduğunu ve süren davaları kazanamayacağını anlayınca 13 yaşındaki Claire Field'in sitesi harrypotterguide.co.uk ve Steve McDonald'ın sitesi harry-potter-magic.co.uk gibi hayran sitelerini almaya çalışmaktan vazgeçmiş görünüyor.

Claire Field'in avukatına gönderilen bir fax'ta Warner Bros, Claire'in adresi iyi niyetle aldığını ve ticari amaçlarla kullanmayacagına güvenerek, başlattıkları hak arama (!) sürecine devam etmelerine gerek kalmadığını belirtmiş. Claire Field'in ve Steve McDonald'ın alan isimlerinin haklarını kaybetmemiş olmaları diğer Harry Potter hayran sitesi sahipleri için de taze bir umut olmuş. Ancak Warner Bros'dan gelmiş bir resmi özür ve açıklama henüz yok.

Bu da internet aleminde başarısız olmuş bir tekelleşme denemesi herhalde. Harry Potter savaşı ile ilgili güncel haberler için, potterwar.org.uk.

İlgili Yazılar

Reklamlar Yahoo´nun Kârını İkiye Katladı

FZ

Yahoo şirketinin son açıklamalarına göre reklam ve paralı abonelik gelirleri sayesinde şirket kârı son üç ay içinde ikiye katlandı.

Yapılan açıklamaya göre son üç aylık kâr yaklaşık 50.8 milyon $.

Yahoo, bu artışı sponsorlu web aramalarının gücüne bağlıyor. Bu tür aramalarda aranan konu ile ilgili ürünler ve şirketlerin reklamları arama sonuçları ile birlikte geliyor.

Darısı Türkiye´deki Internet şirketlerinin başına.

Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

FZ

".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

Yeni Bir Sosyal İmleme Ağı

cann

Sosyal imleme ağlarına yeni bir kan olarak inter.net.im beta versiyonda açıldı. kısaca internet'de rastladığınız haberleri, ilginç bulduğunuz siteleri yada blog yazılarını burada işaretliyebilir, diğer populer imleri görebilir ve yorum yazabilirsiniz...

Babil Kulesi Internette

SHiBuMi

Geçenlerde Internet üzerinde kullanabileceğiniz kaliteli bir İngilizce-Türkçe sözlükten bahsetmiştim. Geçen hafta bir dergi CDsinden çıkan çok daha geniş kapsamlı, yalnızca internete bağlıyken değil, bağlı olmadan da kullanabileceğiniz ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir sözlük programı buldum. Adı Babylon.

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"