SPOT

0
yilmaz
Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

İki tanesi 500$ 'a edinilebilen bu ürünün donanım özellikleri şöyle:
- 180 MHz 32 bit ARM920T core - 512K RAM/4M Flash
- 2.4 GHz IEEE 802.15.4 radio with integrated antenna
- USB interface
- 3.6V rechargeable 750 mAh lithium-ion battery
- 48 uA deep sleep mode
Konu ile ilgili linkler:
Netbeans News
sunspotworld.com
Ürün Teknik Özellikleri

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Bunlar ilginç görünüyor. Nedir ne işe yarar bu aletler, kullanım alanları nedir ? Belki linklerde vardır bu ama ben ya anlayamadım ya da göremedim merak ettim soruyorum umarım hata etmemişimdir.
0
yilmaz
donanımsal olarak jvm taşıyan elektronik bir devre. wireless üzerinden haberleşebileceğinizbirde anteni bulunuyor. Java ile programlanabiliyor. bircok devreye bağlayıp onu kontrol etmenizi sağlayabilir. şu an forumları biraz aktif denebilir. Daha önce bir yarışma düzenlenmişti bir noktadan diğer bir noktaya kendisi karar vererek gidebilen araçlarda ( bir araziye bırakıyorlar bu arabaları kendileri yönlerini buluyorlar ) kullanılmışlardı. Gerçi yarışmayı bitirebilen olmadı ama en yakına bu javalı olan araç yaklaşmıştı. Bu arada bu araçlar oyuncak değil iki kabinli kamyonet ebatlarında araçlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

Kitap: Kurumsal Java Çıktı

malkocoglu_3

Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.