SQLite 3.5.3 Çıktı

0
Tarık
Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
koraypeksayar
Yaşasın SQLite. Gerçekten başarılı bir proje ve 3.5.3'e varması da sevindirici...
0
FZ
Ben de Programming Collective Intelligence: Building Smart Web 2.0 Applications kitabını okurken oradaki Python kod örnekleri ile SQLite veritabanını kullandım (hem Debian hem de MS Windows ortamında) ve gayet memnun kaldım diyebilirim. Bu arada APress'ten The Definitive Guide to SQLite kitabını da tavsiye ederim (her ikisinin de çevirisi Açık Akademi'den çıksa mesela, ne güzel olur ;-)).
0
Tarık
Borland(CodeGear) C++ Builder ya da Delphi ile sqlite kullanmak isteyen arkadaşlar içinde Aducom un bileşen çözümünü önerebilirim, veritabanınıza görsel bileşenleri kullanarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir sürücü ya da sunucu gerektirmiyor. sadece sqlite nin dll dosyasını kullanıyorsunuz yazılımı dağıtmak için. açık kaynak olarak dağıtılmakta.

Ayrıca sqlite nin wrappers sayfasında birçok platform ve dil için açık kaynak ya da kurumsal araç gereçler tanıtılmış.
0
Tarık
Ek olarak sqlite yönetim yazılımları için buraya uğrayabiliyoruz.
0
FZ
Bağlantı için teşekkürler. Özellikle SQLite2007 Pro Enterprise Manager ve SQLiteStudio ilgimi çekti (belki de MS SQL Server ailesine çok alışık olduğumdan ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

qSheff Manager (v. 0.8 beta)

anonim

EnderUNIX ekibinin qSheff uygulamasını Python ile kullanara bir uygulama yazdım: qSheff Manager (beta 0.8)

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

BEA da Eclipse'e destek veriyor.

vst

Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.