Teknoloji Sivrisineğe karşı!

0
conan
Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Görüşler

0
m1a2
Harikasın Conan... FM`cilerin tarzına cuk oturdu yani. `Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi...` motto`suna ekleme yapmanın vakti gelmedi mi? `Bilgisayarını sineksavar yapanların sitesi...` Sizi seviyorum gençler... :))
0
sundance
Heyy aramizda bir dinazor var galiba ;)
0
umutaydin
Bir ses dosyasına bakar. Abartılacak bi program değil.
0
SHiBuMi
Zaten buradaki övgü sineksavarı yapana değil bu haberi bulup FMye ulaştırana ;)
0
tongucyumruk
Ses dosyasımı? Sadece belli bir frekansta veya frekans aralığında düzenli ses üretecek bir program için ses dosyası kullanan programcıyı döverler gibi geliyor bana. Tamam olay basitçe pascaldaki sound() komutuyla yapılabilir ama fikir hakkaten güzel ve tam FM tarzı...
0
tongucyumruk
Oradaki yazıları anlayamadım ama java ile programın bir midlet versiyonu hazırlanıp cep telefonlarına yüklenirse gerçekten büyük kolaylık olur gibime geliyor. Mobildünyadan Atilla bey bir ara köpekleri kovmak için PalmOS altında çalışan bu tip bir program yazmıştı. Bu tip teknolojiler mobil olduğunda daha bir faydalı hale geliyor.
0
anonim
Ülem Tonguc... isimlerimizide karıştırdın ya helal olsun.. mobildunya'dan Ümit bey Köpek kovucu program yazmıştı.. :)
0
tongucyumruk
Pardon.. pardon... Aslında yorumu yolladıktan hemen sonra farkettim bende ama edit opsiyonu yok ne yazıkki. Ama vallaa benim suçum değil... Kendisinde çok Atilla tipi var... Hep görünce Atilla bey diyesim geliyor...
0
sleytr
sıradan bir hoparlör o frekanstaki sesi çıkarabilirmi peki? başka bir çıkaramaz diye okumuştum da.
0
tongucyumruk
Doğru o nokta benimde aklıma takıldı... Genelde kullandığımız hoparlörler 20-20000 Hz aralığını zor yakalarlar (genelde yakalayamazlar) ama belki program başka bir donanımı bir şekil öttürmüş olabilirmi?
0
sleytr
monitörden am frekansında yayın yapan, seri porttan analog ses veren, C64'ün teybinin mortorundan ses çıkartanları gördükten sonra herşeye inanabilirim :)
0
conan
Sevgili FM dostlari!
Size bir itiraf. Bu haberi once FM`ye sonna da slashdot`a yolladim. Amacim slashdot`dan once burda yayinlansin idi bu minik haber. Ama slashdot yayinlamayi uygun bulmadi bu haberi! :( Elin gavuru ne anlar sivrisinekten! :P
0
conan
Hey allahim yaaa!!! ben slashdot`da ``mosquito`` diye arattirmistim :( O yuzden bulamamis :(((( Cok uzuldum yaw. Ama icimde de kalmisti yani niye yayinlamadilar diye. sagol sleytr :) Simdi ogrendim neden oldugunu hehe. OH BEEE! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Muhasebeci 0.5 Kullanıma Hazır

qorkem

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-tıklama menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir.

Diğer detaylar icin burayı ziyaret edebilirsiniz.

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey

PostgreSQL'in yeni sürümlerinde kritik hatalar düzeltildi

madness

PostgreSQL 7.2, 7.3 ve 7.4 serilerinde bulunan ve veri bütünlüğünü ilgilendiren bir hata nedeniyle, bu ana sürümlerin yeni alt sürümleri duyuruldu.

Kullanıcıların en kısa zamanda bu yeni sürümlere geçmeleri gerekiyor.

PostgreSQL'in Türkiye'deki FTP yansısı olan ftp6.tr.PostgreSQL.org adresinden yeni sürümler indirilebilir.

Ayrıca aynı FTP sitesinden Red Hat Enterprise Linux, Red Hat 9, Fedora Core 1 ve Fedora Core 2 için gerekli (S)RPM paketleri de indirilebilir.

Ayrıntılar için: http://www5.tr.postgresql.org/news/219.html