Telnet üzerinden Star Wars!

1
larweda
Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.

Görüşler

0
anonim
Cok tatli olmus, larweda ellerine saglik iyi hazirlanmis bir site hos yani ne diyim..
0
anonim
Amcalar eglenmisler :)
0
PCc0d3r
ben daha kaliteli bekliyordum
ama genede hos olmus
cizgi roman okumaktan daha iyidir...
0
sundance
Nasıl ya ?
1) Daha ne yapsınlar, full film var
2) Hiçbirşey çizgi romandan iyi değildir :))
0
anonim
Ya animasyonu yapanlar hollandali degil sanirim. Acilis ekraninda kaynak olarak yazan adres .nz
Hollandali biraderlerimiz sadece telnete koymuslar. Kaynaginda ise java appletten izliyosunuz ve daha iyi (telnette bazi kareler tam cikmiyor, en azindan benim baglantimda).
http://www.asciimation.co.nz/
Arastirmaci gazetecilik anlayisina uymuyor boyle hatalar biraz daha dikkat lutfen :-)
0
anonim
Adini hatirlamiyorum, bir program vardi. Text ekranda ASCII ile bildigimiz VCD filmleri izliyorduk. Enteresan bir seydi.

Sanirim size ufku genis insanlarin neler yaptigini gostermede faydali olur. freshmeat'te filan ararsaniz bulursunuz..
0
PCc0d3r
adini bende unuttum ama freshemat.net'de aratirsaniz bulur kesinlikle
ayrica indirip swordfish'i izlemistim mukemmeldi! =)
0
anonim
programı freshmeat''te bulamadim, yardimci olursan svinirim
0
sundance
Xine diye bir Multimedia player. Aslında normal player fakat consol ekranından karakterlerle görüntü verme opsiyonu da var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.