Toshiba´dan 2cm´lik sabit sürücü

0
butch
En son rekorun Kasım ayında Hitachi tarafından duyurulan 1-inch(2.54 cm)'lik sabit diskte olduğu konuda, Toshiba yaptığı 0.85-inch(2.159) diskle rekoru eline geçirmiş oldu. 2-3 GB kapasiteye sahip olan diskler 2005 başında üretime geçecek.

Kaynaklar:/. ve http://neasia.nikkeibp.com

Görüşler

0
sametc
biz burda linux kuruyoruz kurcalıyoruz bozuyor duzeltiyoruz.

ama seagate'deki muhendisler atomları hardiskte 1 bit yapıcaklarmıs gercekten ilginc biz burda neler yapıyorken adamlar orda sınırları asmaya calısıyorlar......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Akademisi Hayata Geçti

FZ

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.

Bilim Adamları Yuvarlak Masada

cderici

ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.