TTNet: İnanılmaz bir problem çözme hikayesi

0
sundance
Belki farkındasınızdır yaklaşık son iki haftadır Fazlamesai`de fazla bir değişiklik yoktu. Bunun temel sebebi, bizim tembelliğimizden çok TTNet`ten aldığımız DSL hattının bir gece yarısı durup dururken offline olması ve bir daha gelmemesiydi.

\r\r\r\r\r Çok eğleneceğiniz bu hikayeyi muhakkak okuyun...
28 Kasım: Saat 22:30 gibi ADSL 1000 modemimiz yeşil ışıktan kırmızı ışığa döndü. Bu karşı taraftaki modeme artık ulaşamadığını gösteriyordu. Geç vakit olmuştu, nasıl olsa TTNet`de mesai 18:00 itibariyle çoktan bitmiş olduğundan evlere gidip uyuduk.\r\r\r\r

\r\r\r\r 29 Kasım: TTNet`le görüşmeye başladık, daha önce de benzer problem hasıl olduğundan ve ertesi gün kendi kendine geçtiğinden umutluyduk. Fakat kırmızı ışıkta bir değişiklik olmadı, hala offlineız.\r\r\r\r
\r
\r 30 Kasım: Bütün gün TTNet ile görüşmeler sürdü, Butch`un cep faturasına en az 10 milyon eklenmiştir. TT`den bir teknisyen Beyoğlu santraline geldi, akşama kadar çalışmalar karşılıklı sürdü, en sonda kavgada bile edilmeyecek lafı etti :) Modeminiz bozuk sizin dedi :)) Olur mu canım, gecenin bir yarısı, böyle nokta vuruşu şeklinde modem mi bozulur filan dediysek de en doğrusu modemi kontrol ettirmekti. Butch atladı gitti Gayrettepe`ye, üzücü haber gerçekten modem çalışmıyordu.

\r\r\r\r \r\r\r\r 1 Aralık: Üzüntü ile bekliyoruz, altı ay önce $250 verdiğimiz modemi bir kenara bırakıp $150-200 daha verip bir modem daha almamız gerektiğine mi yanalım, offline olmamak için kullandığımız dialupların birbirinden kötü olmasına mı ? Malum memleket krizde, nerden bulacaz $150 daha...

\r\r\r\r Not: Bismillahirahmanirahim...evsahibi saat 11 gibi arayıp kiraıı istedi, çember daralıyor :)

\r\r\r\r \r\r\r\r 3 Aralık: Bir arkadaşımız kullanmadığı Alcatel1000 modemini getirdi, en azından bir iki ay online olabileceğiz derken bir baktık Kırmızı Işığın Dönüşü... Ne yapabiliriz artık bilmiyoruz.

\r\r\r\r \r\r\r\r 4 Aralık: DSL ve dialup hakgetire, artık insanlar dialup accountumun şifresini sen söyledin ona, hayır ben söylemedim şeklinde kavgalar etmeye başladılar. Hüzünlüyüz

\r\r\r\r \r\r\r\r 5 Aralık: Alcatel Türkiye, Alcatel Avrupa vs. ile bağlantı kurmaya çalıştık, sağolsunlar Biltan`dan Barış Bey ve Elkotek`den Tekant Bey`e yardım teklifleri için teşekkürler.

\r\r\r\r \r\r\r\r \r\r\r\r \r\r\r\r 6-8 Aralık: Ankara`ya 1.Linux ve Serbest Yazılım konferansına gittik, DSL`siz olduğumuz her halimizden belli oluyor, dönüşte bir şeyler satıp DSL almaya karar verdik.

\r\r\r\r \r\r\r\r 9 Aralık: Seminer dönüşü, Internet`de bir çözüm arıyoruz derdimize, ne kadar çok çeken varmış bu Alcatel 1000 modemden böyle. VPI/VCI diye bir ayar bulduk, belki bu olur, ama bizim modemde bu konfigürasyon ortamı yok galiba, bir de kablo pinlerini değiştirmekten bahseden yazı var, ama MANTIKLI gelmiyor.

\r\r\r\r \r\r\r\r 10 Aralık: VPI/VCI`ın cehennemin dibine kadar yolu var, çaresiziz. Ulan şu jackdaki değişikliği yapsak mı ?

\r\r\r\r \r\r\r\r YEŞİL IŞIĞIN DÖNÜŞÜ DSL artık hatta.
\r\r\r\r Nasıl mı çözdük ?

\r\r\r\r \r\r\r\r ADSL Problem Arşivi sitesinde yeralan, eğer yeşil ışığı göremiyorsanız, jack problemi olabilir yazısı doğrultusunda şunu yaptık.

\r\r\r\r \r\r\r\r Telekomdan gelen iki kablo, dörtlü telefon jackının orta iki pini üzerinden modeme giriyordu. Okuduğumuz yazıya göre A1000 modemler, normal telefonların aksine orta iki pini değil, dış iki pini kullanıyorlardı. Fakat bunun bizim problemimizle pek bir alakası olamaz gibi gözüküyordu, zira bir gece yarısı bu konfigürasyon nasıl değişir ki. Yine de deneyelim dedik, orta iki pini, dış iki pine yönlendirdik. Ve bilin bakalım ne oldu, DSL çalıştı.

\r\r\r\r \r\r\r\r Herne kadar problemi yine kendi yöntemlerimizle Google sayesinde çözmüş de olsak, TTNet ve Alcatel personeline çaba gösterdikleri için teşekkürlerimizi iletiriz.

\r\r\r\r \r\r\r\r Problem çözme konusunda da diyoruz ki, Fazlamesai olarak tek rakibimiz THY

\r\r\r\r \r\r\r\r KIVILCIM Hindistan

\r\r\r\r a.k.a. Sundance\r\r\r\r

Görüşler

0
anonim
Klasik bir Fransa problemi daha... ;) (Ya da bir cok avrupa ulkesi problemi) Bazi ulkelerde telefon hatlari dis iki kablodan bazilarinda ise ic iki kablodan geliyor. Keske minik bi yazi yazsaydiniz daha onceden ;)

Ayni problemi TR`deyken gazeteden kupon toplayarak aldigim AudioPhone markali Alaman Telefonunun orcinal kablosu koptugunda ben de uzun sure ben de yasamistim (kablo nasil koptu onu sormayin!!)

Neyse gecmis olsun. Yola devam ;)
0
sundance
Şu kadarını söyliyim, ortadaki iki pin iki hafta önce çalışıyordu, kabloda, hatta, modemde hiçbir şeyi değiştirmeden şimdi çalışmaz oldu :)
0
anonim
Abi sizin duruma kor topal diyoruz ama aslinda daha guzel bi deyim var ama yazamiorum iste buraya :)))
0
anonim
slm eger biliyorsanız mail atarsanız sevinirim.
zkaraca@hotmail.com

benim adsl modemim bazı sitelere giriyor bazılarına girmiyor sebebini bilen varmı.

ama daha sonra şoyle 1 şey keşfetim. başka 1 bilgisayar getirdim onu denedim o giryor ama benım 5 tane bılgısayarım onlar gırmıyor
0
anonim
Yanlis anlamadiysam Gayrettepe'de bozulmus oldugu soylenen modeminiz meger bozuk degilmis pinleri yanlismis oyle mi?
0
anonim
yaw biraz offtopic, ama ttnet in mailserveri open relay oldugu defalarca test edildikten sonra spamcopda listelenmis, birde ttnet den gelen bir spam eklenmis bu bildirime. Bunun anlami mail.ttnet.net.tr serverlerini kullanarak mail gonderiyorsaniz, bir cok mail alicisina ulasamiyorsunuz demektir. Iyi ihtimalle size bir uyari gelir ve mailinizin neden ulastirilamadigi karsi taraftaki mail serverden size anlatilir. Kotu ihtimalle hic bir uyari almadan sessiz sedasiz mailiniz bir yerlerde /dev/nullarin girdabina katilir. destel kutulari da doldugundan ttnete en ufak bir not bile ulastiramiyorsunuz.
1,2,3,4,5,6,7,8,9, ...
0
anonim
Walla Gayrettepede adsl ile ilgili teq bir uzman kişi war o da Fatih Ayhan ; direq bu adamla konuşun gerisi fasa fiso.......
0
anonim
Tukiyeye distributor üzerinden gelen tüm A1000 ve diğer Speedtouch Modemler orta iki pini kullanmaktadır. Kuzey Amerika modellerinde 1 ve 4. pinler kullanılır. Eğer Modem kaçak yollarla getirildiyse dış iki pini kullanıyordur. Sorununuzun nedeni sizin daha önceden kullandığınız kablo özeldir ve değişmiştir veya arada bir çevirici parça vardır ve onu kaybetmissinizdir, yada diğer olasılık birisi sizin görmediğiniz bir anda mademinizi kendi modemi ile değiştirmiş olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü

FZ

GÜNCELLEME (29 Şubat 2008): Kablosuz ağlar ve TreeWalk DNS sorunlarının çözümü için lütfen buraya, buraya ve de buraya bakın.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2008): Dosyalar ZIP olarak arşivlendi. Başlık engelleme kararını uygulayan tüm ADSL erişim sağlayıcıları kapsayacak şekilde (Türk Telekom, Superonline, vs.) güncellendi

GÜNCELLEME (22 Şubat 2008): Şu anda MS Vista için çalışmamaktadır. Birkaç gün içinde gerekli güncellemeler yapılıp duyurulacaktır.

Wordpress.com ve muhtelif yerlerde karşımıza çıkan "bu siteye erişim mahkeme kararı ile... bla bla bla" sayfalarından bunalan, deliren bir insansanız size kalıcı bir çözüm sunuyorum. Eğer İngilizce Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız Erişim Çözücü v. 0.1b bağlantısına sağ tıklayıp bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Eğer Türkçe Windows XP kullanıyorsanız o zaman da Türkçe XP için Erişim Çözücü bağlantısına sağ tıklayıp tıklayıp kaydedin. Ardından...

17 Ağustos 2001: Deprem Rantı ve Depremzadeler

parsifal

Aradan iki yıl geçmiş. Hayatlarımızda pek çok şey değişti, değişmekte... 2 yıl sonra ilk defa 17 Ağustos gecesi evimdeyim. Koşturmacalar, yorgunluklar geride kalmış. Ama yaralar hala kapanmamış. İnsanlar hala evsiz, işsiz. Yaşam mücadelesi onlar için daha zor geçiyor. Bizler sadece onlara bir müddet yardım elimizi uzatabildik elimizden geldiğince...
Konutları hala bitmemiş, yardıma muhtaç binlerce insan varken biz birde kalkıp SOS 2001 diye fuar düzenliyoruz. Yüzlerce arama kurtarma ekibi kuruldu. Milyonlarca doları kurtarma malzemesine yatırıyorlar, yatırmaya devam edecekler... Fuarda gezip görecekler, siparişlerini verecekler. Tam teşekküllü ekipler olacaklar.

Dediği gibi: "Bana mı olacaklar???"

Mavi Bilgisayar Kapandı.

anonim

Ankara merkezli bilgisayar firması Mavi Bilgisayar internet sitesi ve mağaza şatışlarını durdurdu. 29.06.2009 tarihinden itibaren web siteleri açılmayan şu anki sitede ise özür yazısı bulanan firma son zamanlarda yaptığı değişik kampanyalarla ayakta durmaya çalışıyordu.

Online Business'in En Aptal 10 Fikri

anonim

Aptalca gibi görünen ama fikir sahiplere yüklüce para kazandıran fikirler: http://weirdtechnewshub.blogspot.com/

Zırvalık mı, dahiyane mi, ekonomik akıl mı, yoksa başka bir şey mi? Siz karar verin.