TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

0
AmcA
TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

İlgili Yazılar

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

Soulblighter

Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.