Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

0
BadsectoR
Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

Görüşler

0
sundance
Bu işin gavuristandaki adı, Cyber Squatter, o da Vahşi Batı zamanında, milletin sığırlarına damga vurup kendine yoktan sürü yapan şerrrrrrrrrrrrrefsizlere verilen squatter isminden geliyor, cezası idammış.

Shibumi'de Travenian boşuna tüccarları, fırsatçıları yerin dibine batırmaz.
0
dfisek
yok yok goldrush (altına hücum) daha eğlenceli bir isim... :-))
0
mos
iyi de ilk basvuranin elinde kalacak diye bi kaide yok ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

80x15 Brilliant Button Maker

Soulblighter

Bazı sitelerin alt tarafında şirin düğmeler vardır. RSS VALID, XHTML 1.1 gibi bilgiler yazar. O tarz düğmeler hoşunuza gidiyorsa ve kendi siteniz için oluşturmak istiyorsanız, buyrun size güzel bir araç...

Web 2.0 Tasarım Eğitim Dökümanları

DemensMagnet

Web 3.0 konseptleri tartışılmaya başlayadursun tüm internet halen Web 2.0'a ayak uydurabilmiş değil. Özellikle de ülkemiz. Halen Web 2.0 nedir? diye soran arkadaşlarımız buradaki makaleyi inceleyebilirler.

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.