Türk Malı Yeni Bir Oyun

0
anonim
Lanetin Hikayesi adlı yerli bir oyun birkaç gün içinde piyasaya çıkıyor. Dinç İnteraktif'in desteği ile İdris Çelik'in hazırladığı tamamen Türkçe olan 3 boyutlu aksiyon oyunu "Lanet'in Hikayesi" 4 Temmuz'da Alsan Elektronik tarafından piyasaya sunulacak.
Umarim işportaya düşmez de bir umut olur camiaya.

Oyunun sitesi: LH

Dağıtımcı şirket: Alsan Interactive

Destek: Dinc Interaktif

Kaynak: Merlinin Kazanı ve oyunyapimi.org

Görüşler

0
mysterious
Görünüşe göre güzel bir oyun. Beni etkileyen kısmı ise oyunun made in turkey olması bu sektörde ilerlere gitmesi lazım...
Oyun oynamayan ben bile sırf bu oyunun tutması için satın alırım walla.. Saygılarımla.
0
yalcink01
Acaba Linux versiyonu da çıkacak mı? Grafikler umarım sitede göründüğünden daha iyidir.

Hiç dert etmeyin iki güne kadar sokak satıcılarının eline düşer ama muhtemelen oyun meraklısı fırlamalar "boş ver abi türk yapımı oyundan ne hayır gelir " deyip satın almazlar ve korsanlar zarar eder. Ne hayal gücü be!

Mutlaka satın alıp destek vermek gerekir. Umarım baştan savma bir oyun değildir. Kazıklanmış gibi hissetmekten nefret ediyorum.

saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
0
FZ
Çıkar çıkmaz sokak satıcılarının eline düşüp düşmemesi beni bağlamaz. Kendi adıma gider bu oyunun orjinal CD´sini alırım ve makina kurup denerim. Beğenirsem oynamaya devam eder ve arkadaşlarıma da şiddetle tavsiye ederim (beni bilenler, reklam gücümü de bilirler ;-)

Kaldı ki uzun yıllar İngiltere´de çalışmış ve Last Ninja 2 gibi efsanevi oyunlara da imza atmış Mevlüt Dinç´in destek verdiği bir projenin belli bir seviyenin üzerinde olacağını tahmin ediyorum. Alalım ve görelim ;-)
0
yalcink01
evet alalım ve görelim. :-))
0
mentat
oyundan hakkinda birseyler soyleyecektim. oyun tek kisi tarafindan yapilmis anladigim kadariyla. o yuzden yabanci oyunlar ile yarismasini beklemek yanlis olur gibime geliyor. tek kisilik proje icin gayet inat gerekir bir oyunu bitirmeye (yapmaya). yabanci oyunlar hakkinda bir not, 30-40 kisi, iki yil surede uretiyor genelde ortalama bir oyunu. 1 milyon satir civari kod oluyor vs vs..

linux versiyonu oldugunu sanmiyorum. vb ve c++ karisimi bir proje (ancak emin degilim tam olarak) galiba.

isporta meselesine hakkinda, bir nevi sinav olacak bu. bakalim veletler nasil davranacak.

ama soyle bir yan etkisi de var. velet kismi genelde oyun yapimini pek kolay saniyor. oyun iste, peh seklinde. ve beklentiler cok yuksek oluyor. ve ilk turk oyunu, parasini da verdik ama becerememisler seklinde bir etki ile iyice umitsiz bir ortama sokabilir ileride cikacak olan projeler icin. kriz ve pusu gibi..

uhu uhu, ilk kez bir haber gireyim dedim, o da anonim cikmis. neyse..
0
WoLoLo
Oyunun demosunu oynayan biri olaraktan şunu belirteyim ki :
Ne yazıkki beklediğiniz gibi bir şey olmayacak !

Grafikler desen pek işe yaramaz.
Kontroller desen o da pek iyi değil.
Konu desen Resident Evil'la çok benzerlik gösteriyor.

Ama olayın bir de şöyle yanı varki ;
Bunu gören bazı kesimler gaza gelip "Ulan ben ne diye yapmıyım bundan" diyerekten yeni projeler takip başlayabilir.

Türk oyun piyasası için şu anki beklentim "Pusu"(www.3tegames.com).
O da bu gidişle hiç bitmeyecek gibi gözüküyor :)
0
yalcink01
ek bir bilgi. ilgililere duyurulur. 4 temmuz olarak beliritlen dağıtım tarihinde bir gecikme yaşanmış /* yaşanmasa şaşardım zaten :-) */ oyun bir terslik olmaz ise pazartesi günü piyasada. Alsan Interactive oyunu bulabileceğimiz yerleri internet sitesinde yayınlayacağını söyledi. umarım ankara'ya çabucak gelirde bir tadına bakarız.

saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yok mu bu alana reklam verecek birisi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hafif.org DopeWars Server

sundance

Ben de ben ve kuzen`den başka Dopewars oynayan yok sanıyordum :)

Meğer Hafif.org tayfası serverını kurmuş bile. Hem de high-score tablosu da devamlı hafif.org'da yayınlanmakta.

Bilmeyenler için tekrar hatırlatalım DopeWars basitçe uyuşturu ticareti yaparak bir aylık süre içinde en çok parayı elde etmeye çalıştığınız bir oyun. Kulağa çok basit gelse de şimdiye kadar oynadığım en alışkanlık yapıcı oyunlardan biri. Dopewars'ı indirin ve server kısmına hafif.org yazın. Şu anda top score kime ait söylememe gerek yok sanırım :)

Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

anonim

Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

FZ

Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

2005'in en iyi on bağımsız oyunu!

sundance

Kapağında D.Wade ya de T.Henry'nin fotoğrafı olan, DVD'ler dolusu videolara sahip, ama birkaç saat sonunda bir kenara attığınız oyunlardan bıktınız mı? Bir oyunu oyun yapanın oynanabilirliği olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Öncelikle benzer düşüncede olan oyun geliştiricilerinin oluşturduğu Scratchware Manifesto'yu okumanızı, o eski keyfi yeniden yakalamaya çalışanların oluşturduğu RetroRemakes'e bir göz atmanızı, ardından da Game Tunnel'ın bu sene için seçtiği en iyi On Bağımsız Oyun'u incelemenizi tavsiye ederim. Bunlardan dördünün Linux'da çalıştığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

22 aylık Wii oyuncusu!

sundance

Muhtemelen herkes Nintendo'nun Wii ile, bilgisayar oyun dünyasını genelde erkeklerin ilgisini çeker bir yer olmaktan çıkarttığı, dahası arayüzlerini küçük çocukların bile kullanabileceği hale getirdiği konusunda hemfikir.

Bu öngörünün ne kadar etkin olduğu bu videoda daha da iyi gözükmekte. Daha iki yaşını bile doldurmamış bu çocuk, makul seviyede (birçoğumuzun ebeveyinlerinden daha iyi) tenis oynamakta ve belki de daha önemlisi aradaki gereksiz bulduğu videoları geçebilmekte.