Türk Telekom, irc.debian.org (OFTC)'dan banlanmış

0
anonim
Dün irc.debian.org a bağlanmaya çalışırken autokill yediğimi farkettim. Bunun üzerine neden banlandığımı öğrenmek için hemen OFTC destek mail adresine bir mail attım. Aldığım cevap üstüne hayretler içinde kaldım.

"We are having serious problems with spammers from turk telekom. I have removed the particular ban that also caught you so you should be able to connect to OFTC.
Please do not hesitate to contact us again should you still have issues getting onto OFTC, or should you get caught again in the future with an unfortunate ban.

Thanks for using OFTC,
Peter"

Özellikle 2. paragraf tekrar, Türk insanının yazılım sektöründe hiçbir şeyi haketmediğini ortaya koyuyor. Hayatımda hiç bu kadar rezil olduğumu hissetmemiştim.

Görüşler

0
elrond
Ben uzun süredir herhangi bir irc networkune giremiyorum zaten. Sadece HTTPTunnel ile bağlanabiliyorum...İzin verenlerde mutlaka identd enable olmasını istiyor...
0
huseyinalb
Neden rezil olduğunuzu anlayamadım. Esas rezillik spam süzmek için daha etkin yollar kullanmak yerine bir ülkeyi topluca banlamaktır. Hele ki debian gibi dünyanın dört bir yanından insanların aktif olarak içerisinde bulunduğu bir projeye ait hizmetin bunu yapması hiç affedilir değil.
Bence Türk yazılımcıları çok şey hakediyor. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceğimizden eminim...
0
elrond
Hüseyin bey bu bir genel kabul görmüş "net etik" kuralıdır. Bir ISP IP lerine hakim olmaz ise tüm network' ü banlanır. Bunu herkes bilir. Yazılımcılarımız tabiki herşeyi hakkediyor. Ama herşeyden önce Telekom "TEKEL" imiz adam gibi bir yönetimi hak ediyor. Hesapta özelleşti ama o network' ü yönetenler dünyadan bi haber...Bugün Telekom' a gidin "Abiler sizin IP ler banlanmış" diyin ne dediğinizi bile anlamazlar. Symantec Thread haritalarında TR son 2 yılın en hızla yükselen ve en geniş zombi bilgisayar ağlarının olduğu networku. 1. olma yolunda hızla ilerliyor.
Bizimkiler ise DNS' ten erişim kısıtlayabileceğini sanıyor mahkema kararı ile bir site kapatılsın kararı çıkınca :)
0
huseyinalb
Bu kural konusunda haklı olabilirsiniz, ancak Türk yazılımcılarının bu nedenle kötülenmesi hoşuma gitmedi, telekomun yaptığı/yapmadığı bir şey yüzünden arada kaynamamalıyız :)
Ben telekomun bu banlama konusunda pek ciddi çalıştığını sanmıyorum. Muhtemelen mahkeme kararını angarya iş olarak görüp öylesine uyguluyorlar, bu kadar eleştiriye rağmen dns den banlayarak kurtulduklarını sandıklarını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blogcu Söyle Bana Kimsin Sen?

FZ

Araştırmaya göre Türkiye'deki blog yazarlarının büyük çoğunluğu 20 ile 30 yaş arasında, erkek ve bu işi para için yapmıyor. Araştırma blog'cuların önemli bir kısmının üniversite mezunu, yarıya yakının full-time iş sahibi olduklarını da ortaya çıkardı...

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.

Ticari istihbaratta hangi rengi seçtiniz?

FZ

Rakip firma hakkında bilgi toplamak, her zaman 'yasa dışı' bir iş değil. Tüm mesele, sınırların doğru çizilmesinde. Yani nereye kadar uzanacaksınız? Rekabet ve istihbarat uzmanları bu işi çözmüşler. İstihbarat çalışmalarını üçe ayırmışlar. Beyaz, gri ve siyah bölgeler...

... İstihbaratın hiçbir zaman modası geçmedi. Sadece biçimi, yöntemi değişti. İşin içine elektronik girdi. Casuslar da işsiz kalmadı. Üstelik devletlerin yanına bir de dev şirketler eklendi. Öyle ki artan rekabetle birlikte 'istihbarat' şirketlerin önemli yatırım konuları arasına girdi. Geçtiğimiz günlerde bu konu İstanbul'da bir konferansa da konu oldu. Yeditepe Üniversitesi ve SESAR'ın (Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji) düzenlediği konferansta 'endüstriyel espiyonaj' masaya yatırıldı. Yazının girişinde kullandığım iki örnekte bu konferansta 'model' olarak ele alındı.

Şaziye Karıklı'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Cevahir Migros'ta Küfürbaz Kiosk!

FZ

http://tannu-tuva.blogspot.com/ adresinde belgesi ile mevcut! ;-)

Uzaktan bakınca her şey sıradan görünüyor:

Neden Xnuke Sistemleri?

korhan

Beni uzun zamandan beridir rahatsız eden ve şu son zamanlarda daha bir gözüme batan bir durum var. Bu Xnuke sistemler çok fazla kullanılıyor, o site senin bu site benim (surf) yapalım diyorsun, ya da bir arama motoruna girmişsin sana liste vermiş aramaya derinlemesine dalmışsın ve açılan bir pencere "şu sayfayı görmeniz yasak üyelik için tıklayın", site içinde bir yerlere gitmeye çalışıyorsunuz, "hooop kardeşim," diyor, "buraya girmek için üye olman gerekli"...

Neden bu kadar fazla hazır betik kullanılarak siteler yapılıyor? Yoksa site yapmak çok mu zor, birkaç satır HTML ile yapılımıyor da illa Xnuke sistemlerden biri kuruluyor?