Türkçe bir sunucu: ISOS

0
korsan
ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

İlgili Yazılar

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

anonim

OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.