Watcom C/C++ Artık Açık

0
FZ
Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.
Watcom C/C++ derleyicisi diğer serbest derleyicilere kıyasla bazı avantajlara sahip, misal: 16-bit DOS ve Windows geliştirme için tam destek, çok güçlü ve uzaktan da hata ayıklama yapabilen bir hata ayıklayıcı (seri port, paralel port, NetBIOS, TCP/IP, vs. üzerinden). Ayrıca Watcom C/C++ çok hızlı çalışabilen, optimize kod üretmesi ile de meşhur ve bu bakımdan ticari derleyicilerle yarışabilecek seviyede. Son olarak da cihaz sürücü (device driver) yazmak için epey uygun bir derleyici olduğu söylenebilir.

Görüşler

0
raistlinthewiz
ne güzel!

bizim okulda inşallah şu aptal borland c++ 3.1'i bırakır!
0
FZ
E o zaman C/C++ dilinde yazdığınız kodları nasıl derleyeceksiniz ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

hakankucuk

Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.