Türkçe GPL Wiki Yazılımı: Wiksis

0
anonim
2004'ün başında WYSIWYG editörlü Türkçe CMS yazılımı Websis'i GPL lisansı ile çıkaran CyrocomGPL'D den yepyeni bir program daha: Wiksis

"Wiki ne demek?" sorusuna kısaca "herkesin bir site üzerinde kolayca ve giriş yapmaksızın içerik oluşturması" (bazı wikiler giriş ister)diye cevap verebiliriz...
Örneğin sayfa içeriğinde [link_buraya] demenizle köşeli parantezli kısım bir link olur ve o linke tıklayarak o yeni sayfanın içeriğinide kolayca oluşturursunuz. Wiki yazılımlarıyla içerik oluşturmak o kadar kolay ve hızlıdır ki bu yazılımlar günümüzde kullanıcı grupları tarafından kullanım klavuzları ve kitaplar yazmak için kullanılmakta.

Wiksis ise 10Kb lik tek bir PHP dosyası. MySQL kullanmadan, sadece PHP kurulu tüm bilgisayarlarda wiki sistemi kurabilmeniz için en kolay çözüm. Üstelik tablo ve resimde destekliyor! Wiksis 1.0 "Punkt", PHP'nin dosya oluşturma komutlarını kullanmadan wiki sayfa dosyalarını oluşturduğundan(!) hosting firmanızın kısıtlamalarıyla bile çalışır. Sadece dosyaların hepsini dizininize kopyalayacaksınız. O kadar! Kullanımıyla ilgili bilgilere sonra wiki-sitenizdeki hazır kurulu sayfalardan öğrenebilirsiniz.

CyrocomGPL'D örnek kullanım için http://www.cyrocom.com/wiksis_demo/ adresine örnek bir wiksis kurulumu sunuyor. Bu adrese gidip wiksisle dilediğinizce oynayabilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
çok iyi oldu cyrocom çalışanlarının ellerine sağlık.......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.