Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

0
FZ
Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:
Türkiye'nin ilk şirket blog'u Tele.com.tr Dergisi'nden... İnternet kullanıcılarının günlüklerini diğer İnternet vatandaşları ile paylaşmasına olanak sağlayan blog'lar, kısa sürede bir çılgınlığa dönüştü. Öğrencilerden mühendislere, sanatçılardan akademisyenlere, çok çeşitli profilden onbinlerce insanın anılarını ya da uzmanlık alanlarını paylaştığı blog'ların sayısı her geçen gün artıyor.

İnternet'in doğası sayesinde nitelikli bir içerik sunan 15 yaşındaki bir çocuğun günlüğü bile onbinlerce ziyaretçiyi kendine bağlayabiliyor, hatta reklam gelirleriyle ailesinden aldığı harçlığın çok daha fazlasına sahip olabiliyor.

Blog'lar, bir süre sonra firma yöneticileri tarafından keşfedildi ve "kolay ulaşılmaz" bildiğimiz CEO'lar, genel müdürler, en samimi itiraflarını ve vizyonlarını yansıtan sırlarını milyonlarla paylaşır oldular. Google'ın Blogger'ı satın alması ve Google Blog'u yayınlamaya başlaması sonrasında bu trend hız kazandı ve pek çok firma kurumsal blog'larını yayınlamaya başladılar.

Türkiye'de de bloglar bireysel kullanıcılar tarafından uzun süredir yayınlanmakta idiyse de, bugüne kadar herhangi bir firmanın yönetici ve çalışanlarının görüşlerine yer verilen Türkçe içerikli bir blog'a rastlanmadı.

Kaynak Yayın Tanıtım Ltd. Şti. tarafından yayınlanan aylık iletişim teknolojileri dergisi Tele.com.tr, bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. Derginin yayın yönetmeni, genel koordinatörü, editör yardımcısı, reklam sorumlusu, hatta muhasebecisi ve ofisboyu, hafta boyunca http://blog.tele.com.tr adresindeki blog'larını güncelleyerek hem okurlarıyla, hem de telekomünikasyon sektörüyle olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Okurlar firma bloguna yorumlarını ekleyebiliyor, ya da yazarlara site üzerinden ulaşabiliyor. Çok yakında, blog'a yeni bir metin eklendiğinde okurlara mektup gönderilmesi, ya da site üzerinden canlı mesaj gönderme gibi olanaklar da hayata geçirilecek.

Ekim Nazım Kaya
Yayın Yönetmeni

Editörün Notu: Meşhur büyük şirket bloglarından bir demet: http://blogs.msdn.com, http://blogs.sun.com

Görüşler

0
FZ
Nerede Sirket Bloglari? 1

http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/2005/02/nerede_sirket_b.php
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

Tembelim Ama Sorumsuz Değilim - odevim.com

FZ

Tembelim ama sorumsuz değilim diyen yurdum genci, okuldaki ödevlerle boğuşmak ve bu boğuşmadan yüzünün akı ile çıkabilmek için yepyeni bir kaynağa kavuştu! Şimdiye dek benzerlerini yurtdışında gördüğümüz, genellikle İngilizce olan ödev sitelerine benzeyen bir site olan odevim.com nihayet Türk gençlerinin hizmetinde.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.