Unicode of Death 2.0

4
parsifal

Görüşler

2
tongucyumruk

İnternet'in Unicode ve Emoji gurusu Tom Scott'tan bir önceki Unicode problemine ilişkin bir video.

Ve tabi konuyla alakalı xkcd.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X Server 10.1 Huzurlarınızda

anonim

Bildiğiniz gibi Apple yeni işletim sistemini tamamen BSD temeli uzerine kurdu ve bundan yaklaşık 2 yıl once MacOS X Server çıktı. Yaklasik 8 ay öncesinde de MacOS X ile kullanıcılara yönelik işletim sistemini piyasaya sürdü, aslına bakarsanız şu an için piyasada iki MacOS X var biri MacOS X Aqua client versiyonu bir de Server olarak kullanilan MacOS X Server. Daha önceleri MacOS X Server Aqua kadar fazla grafik arayüzüne sahip değildi. Ama son sürümü ile tamamen arayüz Aqua nin arayüzüne sahip, ve Aqua da olmayan bazı özellikler eklenmiş. Mesela Apache ve QuickTimeStreaming Server üzerinden default kurulu geliyor, WebObjects 5 Application Server üzerinde geliyor. File Server olarak SMB, NFS, Apple dosya sunucusu üzerinde hazır kurulu olarak geliyor. Bu uygulamaları konfigüre etmek ise Aqua arayüzü ile gayet basit. Daha nice yazılım ve sunucu uygulamaları üzerinde hazır şekilde geliyor. Daha fazla bilgi için: www.apple.com/macosx/server/specs.html

Windows'a Mac OS X Makyajı

bilidikid

Çok başarılı bir program olan FlyakiteOSX, Windows'unuzu adeta bir Mac OS X'e çevirmekte hem de hiç ekstra kaynak yemeden.

Screenshot'un için buraya, FlyakiteOSX hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

Microsoft'tan Apple'ın 30. yılı için kutlama

sundance

Tiny Apps'da dolaşırken yaklaşık bir ay öncesinden kalma bu linke rastladım.

Ne demişler dostlar alışverişte görsün.

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.