Unix heryerde

0
sundance
Microsoft`un başı iyice dertte! Unix ailesi, IT sektöründen sonra diğer alanlarda da ürünler ortaya koymaya başladı.

1996`da Tarlabaşı`nda bir evde `Internet Böcek İlaçlama` diye bir firmanın ilanını gördüğümden beri (hala da çalışıyor bu firma) böyle eğlenceli bir haber görmemiştim. Unix`in babası kabul edilen Brian Kernigan`ın bile tuzu var bu haberde.

Görüşler

0
conan
Hehe birgun Kumburgaz''da arabayla giderken bir minibus gormustum. Uzerinde Elektirigin Generalleri yaziyordu. (General Electrics) Yurdum guzel yurdum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Çekirdeği 2.6.2

anonim

Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten bu aralar bu çekirdek çok mu hızlı güncelleniyor bilmiyorum ama Linus Torvalds çekirdeğin 2.6.2 sürümünü duyurdu.

Çekirdeğin kod adı "Feisty Dunnart. Detay için buraya, Yeni sürümü indirmek içinse buraya bakabilirsiniz.

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...

Bozuk Ram` ınız mı var ?

sundance

Verin Linux kullansın !!!
Yanlış duymadınız. Linux kernel için yazılan yeni bir mod sayesinde artık üretim aşamasında ıskartaya çıkmış ram modülleri Linux makinalarda kullanılabilecek.
Düşünsenize bir Sun E3500'e 1Gb Ram takmak en az $10000 iken sizin evinizdeki süper sistemin sadece $100 gibi bir fiyata 980Mb (bir kısmı kullanılamıyor ya :) Ram'ı olacak.
Açık kaynak kodlu işletim sisteminin yararları işte bunlar

Asus EePc Linuxlanıyor

3lobyte

Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.

Arch Linux 0.5 İncelemesi

anonim

Arch Linux kendisi gibi fazla bilinmeyen Crux linux üzerine kurulu bir dağıtım. En büyük özelliği BSD ve Gentoo tarzı ports sistemine sahip olması bu da yazılım kurmayı fazlasıyla kolay hale getiriyor. Arch´ın farkı kaynak tabanlı değil binary bir dağıtım olması bu da Gentoo ya oranla daha hızlı kurulum anlamına geliyor.