UNUTMAYACAĞIZ!!!

0
polat
24 Ocak 1993‘te aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Görüşler

0
FZ
`Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak/olmamak/olmamalıyız` ifadelerini beynimize, literatürümüze çakmış olması bile bence tek başına yeterli üstadın daima hatırlanması ve hatırlatılması için.
0
anonim
babacim anlamadim ama FM ile ugur mumcu''nun alakasi nedir?
0
polat
diyecek söz bulamıyorum sana!!! sazan diyorum başka bişi demiyorum.......!!!!
0
anonim
uğur mumcu nun yaptığı FM ler ile bu ülkenin
insanları gerçeklere ulaştı.

biraz da kitap okuyup FM yapmakta yarar var sanırım.

0
anonim
allah rahmet eylesin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birleşik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı, Linux ve Oracle dedi!

redial

27 Ocak 2003, Pazartesi - [ 14:16 ]
Newsforge.com, Tina Gasperson
Birlesik Devletler Bölgesel Güvenlik Departmanı (www.dhs.gov) birkaç aydır Windows 2000 üzerinde çalıştırmakta olduğu sunucularını geçen hafta Linux üzerindeki Oracle ortamına geçirdi.

Uzmanlar bu değişikliğin geçtiğimiz hafta Internet'i Çalkalayan "Slammer" adındaki MS SQL Server virüsüne karşı bir tepki olmayabileceğini söylüyor. Netcraft, değişikliğin 24 ve 25 Aralık tarihlerinde meydana geldiğini belirtiyor.

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

maat

Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

FZ

Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.