VMware Server artık bedava

0
ykarslioglu
Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

Görüşler

0
anonim
Community Virtual Machines
Vmware kullanıcıları tarafından oluşuturlmuş sanal makineler..

http://www.vmware.com/vmtn/vm/community.html
0
darkhunter
M$ partisyonundan kurtulmak için bir neden daha...
0
sleytr
Evet, Flash/Fireworks vb. birkaç program yüzünden inatla iki ayda bir xp kurararak yaşayan bazı arkadaşlarıma Linux cdsi ve 512mb bellek hediye edebilirim artık.
0
ttk
Merhaba Sahiden tam olarak ücretsiz değil mi bu program ? Beta'sı bitince ücretli olur falan denilmiyor değil mi ? Vmware Workstation 5.5 kullanıyoruz işyerinde, onunla kullandığımız windows server yüklü sanal makinalarımız vardı, şimdi o sanal makinanın içerisinden Vmware server üzerinden sanal makinadan yazıyorum bu mesajı, görünüşe göre oldukça iyi bir ürün bu da. Biraz ekran performansında fark var. Workstatin'da doğrudan sanal makina üzerinden çalışırken bunda konsoldan erişerek sanal makinada çalışıldığından olsa gerek ekran performansı çok da iyi değil ama gerisi iyi görünüyor. Acaba Vmware Qemu veya başka emülatörlerden ürkmeye başlayıp ta mı böyle bir ürünü serbest olarak kullanıma verdi acaba ?
0
ykarslioglu
VMware'in sitesinde, bu ürünün bundan böyle "hep" ücretsiz olacağına dair açıklamayı okudum. Şu anda adres veremiyorum ama muhtemelen ürünle ilgili sıkça sorulan sorulara verilen cevaplar arasındaydı.
0
ttk
Teşekkür ederim cevap için, biraz geç gördüm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

AOL ve Microsoft anlaşması dün bitti

anonim

AOL ve Microsoft arasındaki Microsoft'un AOL yazılımlarını kullanma düzeyindeki anlaşma dün son buldu. AOL Netscape`in sahibi olmasına rağmen bu anlaşma gereği kullanıcılarına IE`yi sunuyordu.

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.