Babil Kulesi Internette

0
SHiBuMi
Geçenlerde Internet üzerinde kullanabileceğiniz kaliteli bir İngilizce-Türkçe sözlükten bahsetmiştim. Geçen hafta bir dergi CDsinden çıkan çok daha geniş kapsamlı, yalnızca internete bağlıyken değil, bağlı olmadan da kullanabileceğiniz ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir sözlük programı buldum. Adı Babylon.
Babylon iki şekilde kullanılabiliyor. İsterseniz Internet üzerinden arama yapıyorsunuz, isterseniz kendi istemcisini indirip, bu istemci üzerinden hem offline kullanım için indirdiğiniz sözlükleri kullanabiliyor, hem de seçtiğiniz diğer online sözlükler üzerinde sorgulama yaptırabiliyorsunuz. İstemcinin basit ama çok faydalı bir özelliği daha var. Ekran üzerinde gördüğünüz herhangi bir sözcüğün üzerine gelip sağ click + Ctrl (isteğe göre değişiyor) yaptığınızda Babylon otomatik olarak devreye giriyor ve online + offline sözlükler içersinde arama yapıp anında size bir sözcüğün karşılığını getiriyor. Böylece bir cümle içersinde geçen bilmediğiniz sözcüklerin anlamını anında öğrenebiliyor ve vakit kaybetmeden o cümlenin anlamını rahatlıkla çözebiliyorsunuz.

Sitede birçok dilden başka dile sözlük bulunuyor. Bunların arasında 67000 civarında sözcüğe sahip bir İngilizce-Türkçe sözlük de bulunuyor. Ama sözlükler yalnızca dillerle sınırlı değil. Çeşitli alanlardaki terimlerle de ilgili birçok sözlük mevcut. Bunlar size yetmezse, kendi sözlüğünüzü oluşturabileceğiniz ve Babylon sitesinde yayınlayabileceğiniz ücretsiz bir uygulama da mevcut.

Babylonun sınırsız kullanım ücreti 45$, dilerseniz bir senelik kullanım için 18$ ödeyerek sahip olabilirsiniz. İşlevselliği ile karşılaştırınca oldukça makul bir fiyat. Deneme sürümünün ise 30 gün kullanılabildiği yazıyor.

Babylonun henüz Mac ve Linux sürümleri mevcut değil, ilerde yeteri kadar talep gelirse uygulamayı bu ortamlara da taşımayı planladıklarını belirtmişler. Bu nedenle Mac ve Linux kullanıcıları şimdilik online özellikler ile yetinmek durumundalar.

Görüşler

0
FZ
Haftasonu ''The Mythical Man-Month'' adlı kitabı okuyordum, orada Babil Kulesi : İlk mühendislik fiyaskosu olarak geçiyordu, Sebep : farklı dilleri konuşmaya başlayan çalışma gruplarının iletişim kuramamaları ve koordinasyonun bozulması olarak gösteriliyordu, epey güldüm (acı acı ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milyonluk web sayfasının son numarası!

sundance

Daha önce haber yaptığımız MillionDollarHomepage.com'da finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor.

26 Ekimden bu yana $504,000'lık satış yapan MillionDollarHomepage.com son bin pixeli de ebay üzerinden $1 fiyatla satışa çıkartmış. 151 kişi teklif vermiş durumda ve şu anki fiyat $38,200. Bir sonraki aşama da bence domain ismini satmak olur herhalde :)

Eğer DMCA fiziksel dünyada geçerli olsaydı

sundance

Eğer Digital Millenium Copyright Act, fiziksel dünyada geçerli olsaydı acaba nasıl olurdu?

Ne menem bir aptallıkla karşı karşıya olduğumuzu görmek için muhteşem bir sunum.

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?