Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

0
FZ
Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)
Tim Thompson adlı çılgın müzikal şahsiyet, KeyKit müzik programlama dilini kullanarak web sayfalarından müzik üreten WebTones diye bir sistem geliştirmiş. (Tasarlanmış sinestezi diye buna derim! ;-)) KeyKit dili C diline benziyor (biri AT&T mi dedi! :))

KeyKit, bir programlama dili olmanın yanısıra bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) de barındırıyor bünyesinde.

KeyKit, ticari amaçlı olmayan kullanımlar için açık kodlu ve bedelsiz olarak dağıtılıyor, MS Windows 95/98/NT/W2K/XP ve GNU/Linux üzerinde çalışıyor.

Kaynak: FZ Blogs.

Görüşler

0
Zebani
Ben burdaki olayı pek yakalayamadım sanırım. :) "http://nosuchmedia.com/music/webtones.cgi" nitekim bazı parametreleri kendiniz seçiyorsunuz. Müziği istediğiniz gibi ayarlama şansınız var büyük ölçüde.
0
FZ
Yakalanacak çok gizemli bir durum mevzu bahis değil. Oradaki güzellik ve vurgulanan müzik programlama için geliştirilmiş olan KeyKit programlama ve müzik ortamı. WebTones'a tabii ki parametre geçebiliyorsunuz ama en nihayetinde algoritma sabit.

Benim aklıma gelen şeylerden biri fazlamesai.net ile galaksi.fazlamesai.org sayfalarının müziklerini üretip bunları dinleyip müzikal olarak kıyaslamak idi (benzer besteler çıktı! ;-)

Belki algoritma biraz daha çeşitlendirilip gerçekten benzer sayfaların çok benzer tınlaması, müzikal olarak kategorize edilmesi, vs. sağlanabilir. Bir veriyi çok farklı şekillerde göstermek mümkün, söz gelimi bir ara ThinkGeek'te mi ne vardı, böyle küçük bir kutu, ışıl ışıl, USB'ye bağlanıyor, gelen e-postanın türüne göre belli bir renk tonu alıyor gibi bir şeydi galiba...

Benim aklım yine "sinestezi" fenomenine gidiyor, beyindeki garipliklerden yola çıkıp modaliteler arası bilgi aktarımı gibi algılıyorum ben o WebTones sistemini basit ölçüde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM International: Hello World!

FZ

Yaklaşık 5 yıl önce bugünlerde mütevazı bir şekilde yayın hayatına başlamıştık. Pek çok haber, yorum, görüntü değişikliğinin ardından içeriği televizyona taşıdık, altyapımızı yeniledik, galaksimizi ziyaret etmeye başladık ancak eksik olan bir şey vardı: Dünyadan geribesleme almak!

Fazlamesai forumları açıldı...

sundance

Evet millet yanlış okumadınız. Israrla beklediğiniz, çıksa da taklitlerinden sakınsam dediğiniz, Fazlamesai forumları açıldı.

Serbest Yazılım'dan Retro Platformlara, Felsefe'den Oyunlara bir çok konu altında artık çok daha rahat ve keyifli tartışabileceğiz.

Bütün yapmanız gereken söz konusu adrese gidip üye olmanız. Hadi bakalım flameler başlasın...

Not: Bu (ve daha birçok) konuda Fazlamesai ekibine verdiği destekten dolayı Roots.gen.tr biraderime teşekkürü bir borç biliriz ;)

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.

Alan Turing'in 100. doğum günü anısına

ChrisStephenson

23 Haziran 1912'de doğan Alan Turing'in, birbirinden tamamen farklı üç ayrı alanda, hala günümüzde hayatımızı etkileyen çok önemli bilimsel çalışmaları olmuştu.

del.icio.us

cbc

del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.