Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

0
FZ
Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Peki Javascript'i iptal et dediğimizde gerçekten iptal ettiğinden nasıl emin olacağız?
0
darkhunter
"Paranoyak olmam, kimsenin beni izlemediği anlamına gelmez" :)
0
alphan
Bir süre önce, millet acroread (Linux) çıktı diye bayram ederken, acroread 7'deki javabetik hadisesi güvenlik açığı olarak LWN'e konu oldu. Bunun üzerine Preferences'da çok aramama rağmen bir türlü kaldırılacak yeri görememiştim.

Olayı araştırınca Marillat'ın acroread paketinde olayın kökten çözülmüş olduğunu, zaten çözümün de LWN sayfasındaki yorumlarda olduğunu görmem uzun sürmedi.

0
loker
Yine bir Adobe vakasını hatırlatmak isterim, belleğim beni yanıltmıyorsa bu sitede okumuştum. Photoshop içine konan bir nevi spy-ware sayesinde amerikan doları ve avro scan ettiğinizde 'kalpazanlığa yol açabileceği endişesiyle bu işleme izin verilemiyor' uyarısı çıkmakta ve paraları kullanamamaktaymış PS kullananlar... Denemedim, denemeye de niyetim yok, bunu deneyeceğim diye windows ve ps mi bulacağım işim yok da... ama böyle bir haber vardı...

Daha kötüsü, Macromedia'yı da alan Adobe bu politikaları artık pazarın (neredeyse) tamamı üzerinde uygulayacak... tabii o neredeyse parantezi asterix'in ilk sayfasındaki büyüteçi hatırlatmalı bize... domuzuna direnen bir köy var hala bu sistem ve yazılımcılarının istilasına... gnu diye sihirli bir şerbet içmiş yazılımcıların bükülmeyen bilekleriyle... (kooop)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

Challenger

Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.