Yeni bir MD5 çakışması daha

0
ndemir

Görüşler

0
darkhunter
Olayı herkes cd verify bağlamında algılıyor, yanlış yapıyor. Örneğin PHP kullanan birçok sistem şifreleme ve çözme için md5 standartını kullanıyor, nedeni ise bu standartın gömülü olarak DES ile beraber destekleniyor oluşu. DES hakkındaki olumsuz görüşlerim bir yana, şahsen ben md5'i cd verify dışında pek kullanmam, kullanılmasını da tavsiye etmem. Zaten sektör gündelik verify çözümleri adına alternatiflere kaymaya uzun zaman önce başlamıştı (algoritmanın teorik olarak farklı source'lerde yenileyebilirliği neredeyse ilk uygulanılışından beri akılda olan bir ihtimaldi). Bu gibi gelişmeler sürece ivme kazandıracaktır.
0
abakana
PHP uygulamalarında da son zamanlarda bir hareketlenme var bu konuda md5 yerine başka şeyleri ya da md5 ile başka bir çıktıyı şifreleyip onunla asıl değeri karıştırıyorlar ve ortaya bişi koyuyorlar. Mesela uye adının md5 i ile parolanın bir işlemden geçirilmesi ve sonra kaydedilmesi gibi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

FZ

Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.

Macromedia Flash Player'da Buffer Overflow açığı

crematorium

Macromedia firmasının Flash yazılımının göstericisi olan Flash Player'da bir alan taşırma zaafiyetinin varlığı tespit edildi. Bu zaafiyet sayesinde bir flash animasyonu içeren masum görüntülü bir web sitesi aracılığı ile siteyi ziyaret eden kullanıcıların bilgisayar sistemlerinde istenen komutların işletilmesi mümkün olabiliyor.

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.