YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

0
coskung
Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

Katılımcıların Türkiye'de açık kaynak kodunun durumunun ne olduğu, ne gibi grupların-kurumların bu işin içinde olduğu ve neler yaptıkları gibi konularda bilgilendirilmesi, Üniversitelerde öğrenciler arasında yeterince oluşmamış olan bu alandaki kültürün, çeşitli üniversitelerden katılacak öğrenci gruplarının bu konuda fikir edinmesi ve nasıl yola çıkacakları konusunda bilinçlenmeleri yoluyla bir şekilde filizlenmesini sağlamak. Açık kaynak koduna gönül veren herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
ncdlek
Saat kaçta ve tam olarak nerede olduğunu öğrenebilir miyim?
0
coskung
Haberdeki bağlantıyı takip ederek programa ulaşabilirsiniz. İlk seminer 10.20'de. Yer, Yıldız Üniv. Beşiktaş Kampüsü, Oditoryum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü seminerleri devam ediyor.

Bu haftaki semineri, bölüm asistanlarından Erman Aykaç
(cs.bilgi.edu.tr/~erman ) verecek. Seminerin konusu:
Blok Aygıtlar, fdisk, Dosya Sistemleri, Sistem Açılışı ve Log Dosyaları

Dolapdere Kampüsü, Z-39 saat 18.00
cs.bilgi.edu.tr adresinden seminer duyurusuna ulaşabilirsiniz.

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.

Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış

FZ

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turgay Dalkara, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü saat 18:00'de TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonunda (Tunus Cad. No: 80, Kavaklidere - Ankara) "Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış" konulu bir konferans verecektir.

Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-