ZümrüdüFramework

0
lifesdkver0_1
Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

Görüşler

0
xMaster
Ben açıkçası Python dilini tercih ederim. Bence javaya iyi bir alternatif.
Ama ruby gözardı edilmeyecek bir dil. Eğer Ruby ile ilgileniyorsanız şu ideye bir göz atın derim.
http://www.widestudio.org/EE/
0
y0rk
1 saattir ruby dokumalarını okuyorum. degişkenler yapılar syntax falan.. sanırım "I KNOW RUBY"
Diller o kadar birbirine benziyor ki artık birkaç dil bilen programcılar birkaç saatte yeni bir dil ogrenebiliyor yıllardır kullanıyormuş gibi kullanabiliyorlar. savaş falan yok. hepsi Programlamanın Taosuna hizmet ediyor.:)
0
FZ
İstersen bir de birkaç saat içinde Prolog ya da O'CAML öğrenmeyi ve sonra da yıllardır kullanıyormış gibi kodlamayı dene ;-) (gelmeyin üzerime, gelmeyin dedim yoksa üzerinize brainf..k dilini salarım! http://www.muppetlabs.com/~breadbox/bf/ ;-)
0
xMaster
işte size programlama dili diğer hepsine göre birazcık daha zor.
http://compsoc.dur.ac.uk/whitespace/
0
FZ
Epey önemli bir AI ders kitabinin yazarı olan:

http://aima.cs.berkeley.edu/

ve diğer yazar Stuart Russell ile birlikte Google'da çalışmış bu üstadı yazısından feyz almakta fayda var!

Bir not: Makalenin Japonca, Çince, İspanyolca, Almanca, Fransızca çevirisi var ama Türkçe çevirisi yok! Bu güzel ve çarpıcı makaleyi çevirecek bir babayiğit, düzgün Türkçe bilgisi olan bir insan yok mudur aramızda?
0
ahmetaa
Programlama dilinin ne kadar iyi ve guzel tasarlandigi o kadar onemli degil gunumuzde kanaatimce. Onemli olan ardindaki ekonomik destek, varolan uygulamalar, gelistirme araclarinin gelismisligi, acik kodlu kutuphanelerin bollugu.. O nedenle yeni peydahlanan dillerin cogu varolan yerlesik dil ve teknolojilerin populerligine asla erisemeyecektir. Ama herkes piyasada kendine azda olsa bir yer buluyor. mesela sozu edilen Rubby'nin java karsiligi olan JRubby bugun java gelistiricileri tarafindan cesitli konularda yardimci olarak kullaniliyor. Test, kod duzenleme, konfigurasyon denetimi vs amacli olarak.
0
FZ
Doğrudan ticari uygulama geliştirirken evet ekonomik destek, camia desteği, vs. önemlidir diye düşünüyorum ancak önemli bir nokta daha var, kendi adıma diyebilirim ki: Bir programlama dili benimle problem arasına ne kadar az giriyorsa o kadar iyi! Yani zaten insanı zorlayan bir problem alanında, o problemin terimleri ile düşünerek kafa patlatıyorum, çözmeye çalışıyorum filan bir de geliştirdiğim düşüncelerini kullanacağım dilin ortamına, sözdizimine ve semantiğine uydurmak zorundayım, bu zorunda olma hali ne kadar düşük seviyede olursa o dil benim için o kadar güçlü ve esnektir.

Biz programcılar insanlar üç beş tıklama ile kolayca işlerini halletsinler ve bize para versinler diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz ama iş kendi programlama işlerimizi kolaylaştırmaya, otomasyona sokmaya geldi mi bunu pek düşünmüyoruz, bu bakımdan hala çok geride olduğumuzu düşünüyorum. Bunda sanırım şöyle bir mantalite rol oynuyor: Programcı değil misin, teknik adam değil misin, kolaylık senin neyine, otur öğren, kurcala, sürün dur, gerekirse basit bir şeyi keşfetmek için değerli saatlerini harca, işin ne! Programlar ve programlama dilleri sadece son kullanıcının işini değil programcıların da işini, stresini azaltmalı ve verimliliğini artırmalı!
0
xMaster
bu konuda FZ nin görüşlerine katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BurningMan.com

sundance

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

Biraz da Dijital Sanat

anonim

Dijital art'la ilgilenen arkadaşların ziyaret etmesi ve incelemesi gereken iki portfolyo.
Portfolyo 1, Portfolyo 2

Ayrıca bu portfolyoların sahibinin ülkemizden biri olması bizi dahada memnun ediyor :). Eline sağlık Kerem Beyit.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz:

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.