Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

0
ahmetozdemir
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu

Danny Thorpe'n ayrılışıyla ilgili bazı yorumlar aşağıda.
1. Marco Cantu
2. Nick Hodges
3.delphi news

Görüşler

0
burhanmt
20 Değil 15 yıl olacak. Bu düzeltmeden sonra bu adamın Delphi/Kylix derleyicisini geliştiren baş mühendis olduğunu söyleyebilirim.

Yazıların devamına bakarsanız THORPE diyor ki, Delphi'yi geliştiren ekibin arkasında güçlü bir takımın olduğunu söylüyor. Benim gitmem, ayrılmam fazla bir değişikliğe yol açmaz diyor. Anders ayrıldığında da böyle denildi; ama 1997'de ayrıldığında Delphi başarılara imza atmaya devam etti diyor. Yani kendine bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Ayrıca Yine bu ay içinde Borland yeni bir CEO ya kavuştu. Tod Nielsen. 12 yıl Microsoft'ta çalışmış ve Oracle,BEA Systems gibi firmalarda önemli mevkilerde görev almış olan bu yeni CEO'nun Borland'ın vizyonunu daha ileriye taşıyacağını söylüyorlar. THORPE'de bundan bahsediyor. (bkz video: http://bdn.borland.com/article/0,1410,33395,00.html)

Ayrıca Borland gibi büyük şirketler bir ürünü tek kişiye bağlamaz. Buna kan kaybetme değil de yeni beyinlerin şansını deneyeceği bir fırsat olarak bakabiliriz. Çünkü firma iş alımlarını arttırdı. Borland bloglarını takip edenler bunları görebilirler. Bakalım, yeni yetenekler Borland'ı nerelere taşıyacaklar.

Saygılar...

0
anonim
bence de borland gibi bir şirket tek kişiye bel bağlamaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Verimerkezi ile havuz ısıtmak

Betelgeuse

Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

Enixma ilk sayı çıktı

GoksinAkdeniz

Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz: