Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

0
ahmetozdemir
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu

Danny Thorpe'n ayrılışıyla ilgili bazı yorumlar aşağıda.
1. Marco Cantu
2. Nick Hodges
3.delphi news

Görüşler

0
burhanmt
20 Değil 15 yıl olacak. Bu düzeltmeden sonra bu adamın Delphi/Kylix derleyicisini geliştiren baş mühendis olduğunu söyleyebilirim.

Yazıların devamına bakarsanız THORPE diyor ki, Delphi'yi geliştiren ekibin arkasında güçlü bir takımın olduğunu söylüyor. Benim gitmem, ayrılmam fazla bir değişikliğe yol açmaz diyor. Anders ayrıldığında da böyle denildi; ama 1997'de ayrıldığında Delphi başarılara imza atmaya devam etti diyor. Yani kendine bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Ayrıca Yine bu ay içinde Borland yeni bir CEO ya kavuştu. Tod Nielsen. 12 yıl Microsoft'ta çalışmış ve Oracle,BEA Systems gibi firmalarda önemli mevkilerde görev almış olan bu yeni CEO'nun Borland'ın vizyonunu daha ileriye taşıyacağını söylüyorlar. THORPE'de bundan bahsediyor. (bkz video: http://bdn.borland.com/article/0,1410,33395,00.html)

Ayrıca Borland gibi büyük şirketler bir ürünü tek kişiye bağlamaz. Buna kan kaybetme değil de yeni beyinlerin şansını deneyeceği bir fırsat olarak bakabiliriz. Çünkü firma iş alımlarını arttırdı. Borland bloglarını takip edenler bunları görebilirler. Bakalım, yeni yetenekler Borland'ı nerelere taşıyacaklar.

Saygılar...

0
anonim
bence de borland gibi bir şirket tek kişiye bel bağlamaz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

İstanbul parmaklarımın altında:Büyükşehir Belediyesi tüm İstanbul`u nete taşıdı

sidar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm İstanbul'u sokaklarına kadar incelemek isteyenler için İnternet'te yeni bir sayfa açtı. Tüm sokak, mahalle ve caddelerin dahil olduğu bu ayrıntılı İnternet Haritasi şu an beta olsa da çok güzel iş görüyor. url: http://212.174.15.14

Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

elrond

20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.

E-Devlet İçinde İneklerin Yeri

mambo

Artık ineklerimizde bir kimlik numarasına sahip hemde internetteler e-devlet içindeler.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı uygulama ile ineklerde aynı bizim gibi Kimlik mernis no'suna sahip hemde 12 haneli burdan ineğinizin kesilip kesilmediğine, sağlık durumuna bakabilirsiniz. İneği olanlara :) İlgili Haber

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.