Optik Kamuflaj

0
anonim
Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Görüşler

0
conan
yeni bond filmi ;)
Ipucu: Aston Martin! :)
0
anonim
Bu haberi okuyunca niye hergün fazlamesai.net e uğradığımı daha iyi anlamaya başladım. Dünyadan ne kadar çok çalışma var ve biz bunlardan habersizdik. Taki bir fm üyesi yazana kadar. Hbare yazan ve yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
tongucyumruk
Bu fikir yillardir benim de aklimdaydi... Ama uygulanabilir oldugunu hic sanmiyordum dogrusu. Ancak dikkatimi ceken birsey var. Iki numarali video'da amca kureyi kafasinin onunden geciriyor. Ama kafasi yerine kafasinin arkasi gozukuyor. Buna ne buyrulur?
0
barisozyurt
Hayir hocam, kafasinin arkasi gorunmuyor. Sadece amcanin kafasi ile kure es orantili. Bir de sac kesimi garip, onun icin ense gibi gorunuyor ilk bakista. Filmi buyuterek tekrar baktim.
0
tongucyumruk
Kafasının arkasından kastım ensesi değildi. Kafasının arkasında kitaplıktaki yazılar falan görünüyordu. Normalde görünmesi gereken arkadaşın kafası değilmiydi?
0
conan
iyi de onceden cekilmis bir fotoyu project ediyorsa bu gayet de mumkun, adam yokken alinmis bir high resolution foto ile gerekli optik uzakliktan goruntuyu gosterirsen bunun olmasi gayet mumkun.
0
barisozyurt
olur mu hocam, asil kamufulajı yapılan obje Japon adam. Saklaması gereken neyse o. Yoksa değil mi?.. Hakikaten, adam saklanıyorsa, adamın önünde küre ve arkasında kitaplar varsa; küre kitapların önüne gelince sadece kitapların görünmesi gerekmez mi? Ama burada kürenin üzerinde de kitapların yazıları okunabiliyor.
0
mysterious
Yaw hocam benim anlamadığım bir konu var burda ben defalarce seyrettim hatta büyüttüm yakından felan baktım buna Peki bu nesneler bu adamın arkaını gösteriyo ama buradaki nesneyi sadece arkadaki kitaplığa tutulduğunda niye kitaplığın arkasını felan göstermiyo sadece bu ortam için mi uyarlanmış peki o robot kolundaki olay.

Peki ben birşey sorsam mesela bence bu nesnenin arkasındaki kitaplığada bu nesne yada cisimden koyulsa ne olur yada şu adam hem kamuflajı giyip hemde küre ile aynı hareketleri yapsa ne olur zaten görünmeyen bu şey ne yapar benim kafam karıştı walla bir sürü soru işareti ??? ama güzel bişey..
:)
0
anonim
optik kamuflaj bir teknoloji sonucu daha yeni keşfediliyor oysa doğa bunu uzun zamandır bize gösteriyor zaten bukalemun,lar bunu uzun zamanıdır kullanıyor zaten hemde hiç masraf ödemeden bizim yapacağımızsa sadece taklit etmek
0
anonim
Çok etkileyici, ama 2 numaralı filmde adamın elindeki top nasıl adamın arkasını gösteriyo onu anlayamadım. Yanlış ellere geçerse çok tehlikeli olabilcek bir teknoloji, askeri amaçlarlada kullanılabilir, görünmeyen bir düşman oldukça tehlikeli olur, bir düşünsenize, bir kaç yıl sonra bu tip bir icat yanlış ellere geçtiğinde güvenlik kameralarının hiçbir anlamı kalmıycak! Daima kötü niyetli insanlar olacaktır, umarım iyi amaçlar için kullanılır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

Cisco routerlar MPC7450 chipleri ile geliyor

anonim

Dünya internet donanım devi Cisco, yeni kuşak routerlarında artık Apple`ın şu an PowerMac ve PowerBook G4`lerinde kullanmakta olduğu PowerPC7450 chiplerini kullanacağını bildirdi. Yıllar önce Amiga`ya, yıllardır Macintosh`lara ve birçok saygı duyulan donanımlara hayat veren Motorola işlemciler, artık Cisco router`ların da temelini oluşturacak.
İlgili Haber

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.