Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

0
anonim
Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Ahmet Sarlak´ı bıçaklayan Carlos N. daha önce de ırkçı faaliyetleri yüzünden tanınıyordu. Olaydan sonra polis tarafından evi taranan dazlağın, çok sayıda silah ve aşırı ırkçı semboller bulundurduğu ortaya çıktı. Polisin yıllardır izlediği dazlak, şiddette yatkın olduğu ve daha önce ırkçı faaliyetler yüzünden 18 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

Mölln ve Solingen´le hatırlanan Neo-Nazilerin saldırılarına bir yenisi daha böylece eklenmiş oldu. Avrupa´nın göbeğinde kendini lider gösteren bir ülkede Nazizmin tekrar tırmanışa geçmesi ve böyle bir cinayete tanık kalınmasi akıl almaz birşey. Bu haber Alman medyasında fazla ilgi görmedi. Basın olayın ırkçı bir cinayet olup olmadığını sorgulamakla meşgul.

İlk haberim böyle olmayacaktı. Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ? konusu ile ilgili Almanya yı kapsayan bir yazı düşünürken vicdanım bu haberi es geçemedi. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye´de bu konu hakkında bir şeyler yazılıp çizildi mi bilmiyorum. Yoksa hala eski politikalara devam mı ediliyor. Almanya da yaşayanları para olarak görme, onların haklarını savunmama vs... Almanya her sene kalifiye 50.000 yabancı işgücünün getirmeyi planlıyor. Göçmenlik yasası üzerine yapılan politikaların sonucu ırkçılık tırmanabiliyor. Yukarıda bir örneğini gördüğümüz gibi.

Artık kalifiye adamıda korurlar heralde canım, ya da?

İlgili Yazılar

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

.tr Web Sunucuları İşletim Sistemi Tesbit Çalışması

conan

Bu adresten İlker Temir'in hazırlamış olduğu Türkiye'nin İşletim Sistemi profili çıkarma çalışmasına ulaşabilirsiniz. Ocak/Şubat 2002 tarihli çalışmadan çıkan sonuçlar oldukça güzel. nmap ile incelenen 34.594 sunucudan 14.501'inin işletim sistemi tahmin edilebilmiş. Bu sonuçlara göre dağılım şöyle: %50,51 Windows, % 26,18 Linux, %13.72 Solaris, %3,77 SCO-Unix, %3,14 Dg-UNIX, %0.90 BSD, %0,33 MacOS, %0,54 AIX, %0,23 HP-UX, %0,47 IRIX ve %0,21 de diğerleri.

10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

FZ

Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.

CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

desenturk

"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."