Apache arayı açmaya başladı

0
sundance
Her ay olduğu gibi bu ay da Netcraft Web Sunucuları Raporu açıklandı.

28,669,939 Web Sunucusu`nun istemlere cevap vermesi şeklinde yapılan araştırmada Apache`nin %60.25 olan popülaritesini %62.55`e taşıdığı, bunun yanında Microsoft IIS'in %0.89luk bir artışla %20.64`e, Iplanet(Sun&Netscape)`inse %6.7`e ulaştığı gözlemlendi.

Bu arada oldukça yetenekli Apache 2.0 Beta'nın da lansmanı yapıldı.
gnu

İlgili Yazılar

Richard Stallman

exalted

Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesini mp3 ve ogg formatlarında dinleyebilirsiniz.

Hurd Çalışan CD

misafir

GNU/Hurd çalışan CD'nin son versiyonu dün çıktı. Siz de benim gibi GNU/Hurd'ü sabit diskinize kurmaya çalışıp beceremeyenlerdenseniz, hemen şu adresten indirip bu linux'tan bağımsız GNU sistemini deneyebilirsiniz. Sistemde grafik arayüz yok ama emacs ve perl gibi ilginç şeyler mevcut. Meraklılarına duyurulur.

Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

Tristan

news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak

The Free Software Song

barisozyurt

Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...

GNU Türkçe Çeviri Projesi

exalted

Başta www.gnu.org olmak üzere ilişkili sayfaların türkçeye çevirisi için Savannah'da G-NUT Projesi'ni (GNU Türkçe) başlattım. Zamanınızın tamamını ol(a)masa da bir kısmını bu projeye ayırırsanız hareketin başladığı kaynağın büyük bölümünü türkçeye çevirmiş olabiliriz. Şu anda kendim anasayfayı çevirdim, önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır. Sıradaki adımlarda Özgür Yazılım Tanımı ile Linux ve GNU Projesi var.