Richard Stallman

0
exalted
gnu

Görüşler

0
exalted
Bu haberin başlığı "Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesi..." olacaktı, ancak "sanırım" haber ekleme yöntemindeki bir böcek yüzünden yalnızca "Richard Stallman" olarak çıkmış. Bu haber için büyük bir kayıp değil, ama yine de böceksiz bir ortam dileğiyle...

Sevecenlikler,
exalted
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

acemi_

MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.

Özgür yazılım/Açık kaynak misyonerliği

roktas

Raelyanlar ve Solara'cılardan sonra Bill Gates de atladı uçağına, dayandı kapımıza :-) Peki, kalplere keder veren soru: "biz" ne yapmalıyız? Bakın Ubuntu'yu da çıkaran Canonical Ltd. özgür yazılımın yaygınlaşması misyonuyla neler yapıyor? "HaydiAçıkYazılıma"/ "Goopensource" projesi Güney Afrika havalisinde özgür yazılımın özellikle bilişim profesyoneli olmayanlar nezdinde bir "farkındalık" kazanmasını hedefliyor. Bu kapsamda yürütülen faaliyetler arasında en dikkat çekeni Windows®'da çalışan muhtelif özgür yazılımların derlendiği bir AçıkCD dağıtımı. Dip not: Öğretmenlere dağıtılacak bundle'lar her ne olacaksa böyle birşeyi de araya sıkıştırmak için lobi faaliyeti yürütmek de yarar var.

GNU/Linux Windows'dan pahalı mı?

sundance

GNU/Linux'u savunanların argümanlarından biri de "(ısmarlanmış) bira gibi bedava" olmasıdır malum. Karşı çıkanların da cümlelerine "Tamam bu bedava olabilir ama..." diye başlaması adet olmuştur.

Görünen o ki artık bu değişiyor. Yoo, yanlış anlamayın GPL kapsamındaki Linux'lara satın alınma zorunluluğu gelmiyor. Sadece bazı üreticiler Windows kurulu sattıkları laptopları, Windows'suz almak isteyenlerden "Windows uninstall" parası (£50-£60) istiyorlarmış.

Syllable 0.6.1

Titus

Özgür yazılıma gönül veren geliştiricilerin sayısının artmasına paralel olarak açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin sayısı da artıyor. Syllable da bu sistemlerden birisi.

Hızı ve kullanım kolaylığı ile kullanıcının başını döndüren Syllable'ın tek dezavantajı hala geliştirme aşamasında olduğu için çoğu uygulamada yetersiz kalmasıdır. Detaylı özelliklerini inceledikten sonra mevcut dağıtımınıza alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

sundance

Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.