Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

0
Tristan
news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak
Mozilla Avrupa grubu başkanı Tristan Nitot bu haberi "excellent surprise" şeklinde sevinçle karşılamış.

Projenin bu yılki maliyeti 2.6 milyon Euro.
gnu

Görüşler

0
towsonu2003
kiskandim
0
Thiras
Kesinlikle bende. Bi Fransa'ya bakın birde Türkiye'ye. T.C. MEB'te gidip MS ile anlaşma imzalıyor bütün bilgisayarların Windows OS olması için.
0
anonim
Fransa'daki OS'lar neymiş?
0
mehmeterten
Fransa'daki OSlar Microsoft OS olabilir ama toplamda ayrılan bütçelere bakarsanız Microsoft OSların Türkiye gibi ülkelerde sırf lisans maliyetinin ne kadar büyük bir yük getirdiğini görebilirsiniz. Her nekadar biz Linux'u paranın satın alamayacağı şeyler için kullanıyo olsakda aynı işi hiçbir lisans maliyeti olmayan bir OSla halletmek varken bu kadar para dökmek anlamsız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

Dağıtık C Derlemesi

sundance

Sabah sabah Freshmeat'de güzel bir program buldum.

\r \r Basitçe büyük bir C programını network üzerinde dağıtık olarak derlemeye imkan sağlayan bu program ne makinaların NTFS ile birbirine bağlanmasını, ne saatlerinin ayarlı olmasını, ne de aynı geliştirme kütüphanelerine sahip olmalarını gerektiriyor.

\r Wine derlerken bir deneyin derim ;)

O`Reilly artık yazılım üretmeyecek

sundance

Açık kaynak kodunu desteklemek ve piyasadaki en işe yarar teknik kitapları yayınlamakla ün yapmış O'Reilly firması, bir süredir askıya aldığı yazılım geliştirme alanından tamamen çekileceğini açıkladı.

Kitaplarından zevkle faydalandığımız O`Reilly`nin tamamen bu yöne kanalize olma yönündeki bu hareketi sanırım sırada gerçekten çok iyi bazı kitapların beklediğine işaret.

GTK Sözlük 2.0

anonim

Uzun süredir bir değişiklik yapılmayan gtksozluk, 2.0 sürümü ile oldukça değişerek geri döndü. Bu sürüm en önemli gelişme GNOME kitaplıkları kullanılmadan sadece GTK2 kitaplığı kullanılarak yazıldı. Görüntüsü değiştirildi. Araması oldukça hızlandı. Uygulama ve ekran görüntüsü www.linuxprogramlama.com adresinde bulunmaktadır.

GPL 3. sürümün ilk taslağı yayınlandı

wizzyfx

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız GPL lisansının 3. sürümününün ilk taslağı yayınlandı.

Burada inceleyebilirsiniz.