ARTIK GÜVENDEYİZ

0
anonim
Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Görüşler

0
tongucyumruk
Aynı sayfada çıkan yan taraftaki 7 adımda güvenlik başığı da çok hoş...

1-Maruz kalabileceğiniz tehlikeleri belirleyin
2-Virüse karşı koruma yazılımları kullanın
3-Yazılımı sürekli olarak güncelleştirin
4-Güvenlik ayarlarınızı gözden geçirin
5-Bir güvenlik duvarı kullanın
6-Güçlü parolalar oluşturun
7-Belirli aralıklarla güvenliği gözden geçirin

Bu da benden (hayrına, lisans ücreti falan [şimdilik] istemiyorum)
8-Micros~1 ürünleri kullanmayın...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

MS Internet Explorer Yazılımında Yeni ve Önemli Açıklar Bulundu

FZ

Dün yayınlanan bir habere göre Çinli bir araştırmacı MS IE yazılımında 7 önemli ve kritik açık tespit etmiş durumda.

Microsoft sözcüsü şu anda bu açıklardan faydalanan kötü bir niyetli yazılımın bulunmadığını belirtti.

Bulunan açıklardan iki tanesi saldırganın hedef makinadaki dosyaları silmesine, makinayı göçertmesine ya da uzaktan kontrol etmesine izin veriyor.

Microsoft´un bu açığı kapatacak yamaları ne kadar sürede çıkaracağı merak konusu.

Not: Bu haber Mozilla Firebird Internet tarayıcısı ile yazılmıştır ;-)

Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

sundance

Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge