Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

0
vst
Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

MSN Messanger`da önemli Problemler.

elrond

Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.

Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

junkie

Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler