ASUS oyunlarda hile yapan ekran kartı sürücüleri çıkartıyor!

0
larweda
Tayvan bilgisayar parçaları üreticisi ASUS, ki en çok anakartları ve ekran kartları ile tanınır, uzun zamandır eleştirilen online oyunlarda hile yapmaya yardımcı olan yeni görüntü kartı sürücülerini piyasaya sürdü. Özellikle Half-Life, Quake gibi First-Person Shooter (Birinci şahıs vurucu :-)) oyunlarda, gölgeleri kapatma, duvarların içini görmek gibi taktik avantaj sağlayacak hilelerin sürücü seviyesinde yapılmasına olanak sağlayacak ekran kartı sürücüleri, online oyun topluluklarının tepkisini çekiyor.
Hali hazırda mevcut online oyunlarda da yazılım seviyesinde bir takım hileler yapılabiliyor, özellikle Quake için oyuncuların yarattığı şaşırtıcı hileler var, mesela oyuncunuzun görüntüsünü bir ilkyardım çantası, yedek şarjör ya da bir ufak noktacık haline getirerek kamufle olmak, ya da düşmanların elbiselerini bembeyaz yaparak onların kamufle olmasını engellemek gibi. Bu tarz hileler oyunlardaki güvenlik yamaları ile ya da online sunucularındaki tarayıcılarla engellenebiliyor. Ama sürücü seviyesindeki hilelerin bu şekilde engellenmesi neredeyse imkansız gibi.

Kimi oyun sunucuları ASUS ekran kartı kullanıcılarının oyunlara girmesini engellemenin bir çözüm olabileceğini söylüyor, ama bu da belki milyonlarca dürüst oyuncunun haybeye zan altına girmesine sebep olabilir. Aslında önerilen en güzel çözüm, bütün online oyunseverlerin ASUS`a protesto mektupları artması ve kendince bir pazarlama stratejisi geliştirmiş olan firmanın geri adım atmasının sağlanması. Online oyun ruhunu öldürebilecek olan bu tarz bir gelişmeye cenı gönülden karşı olmayacak gerçek bir oyunsever de bulunamaz herhalde.

Görüşler

0
anonim
Yaklaşık olarak bir yıl kadar önce bu konuda haberler çıkmıştı. Dahası şu anda NVIDIA chipsete sahip grafik kartlarında şu anda bu numaraların birçoğu mümkün (Quake veya Unreal gibi opengl oyunlarda) program vasıtasıyla, gölgeleri kapatmak, duvarları wireframe ya da şeffaf hale getirmek gibi. URL`i bulunca onu da gönderirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

ozansener

Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.

c-jump : Programlamayı Öğreten Oyun

ebola

Özellikle çocuklara C, C++ ve Java temellerini öğretmeye yardımcı bir oyun olan c-jump hakkında detaylar burada.

Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

FZ

Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.