Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

0
loker
Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.
ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/rootfs/0.2/ adresinden indirilebilen Kök dosya sisteminde önceki sürümden sonra daha kararlı hale gelen PİSİ ve ÇOMAR'ın yanı sıra Firefox, OpenOffice.org gibi popüler uygulamalar da sisteme eklenmiş durumda...

Ayrıca artık PİSİ üzerinden ikili yazılım deposuna eklenen yeni uygulamalar ya da yeni sürümler sisteme eklenebiliyor. Kurulan sürüme hazırlık aşamasında tüm geliştiriciler Kök sistemi deneyerek hata bildirimi ya da somut katkılara davet ediliyor.

Görüşler

0
bahadirkandemir
Kök dosya sistemini bilgisayarınıza kurmak için, RootFS betiğini kullanabilirsiniz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

hayalci

Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.

Pardus 2007.1 Felis chaus RC Duyuruldu

anonim

Evet. Pardus 2007.1 "Felis chaus"'un sürüm adayı duyuruldu. Test gönüllüleri, lütfen indirin, test edin ve http://bugs.pardus.org.tr adresine bildireceğiniz hata raporlarınızla bizi kendimize getirin. Daha fazla kişinin test etmesi için bu haberi günlüklerinizden duyurun ya da duyurulmasına yardımcı olun.

Pardus'un PİSİ'si...

barisozyurt

Ulusal Dağıtım Projesi'nin paket yöneticisi olarak yazılacağı daha önceden de duyurulmuş olan PİSİ (Packages Installed Succesfully as Intented) ile ilgili bilgiler içeren ilk belge yayınlandı.


Kaynak: Uludağ web sayfası.