belgeler.org neden durdu?

0
FZ
GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."
Konunun en kısa sürede açıklığa kavuşmasını ve bu önemli kamu hizmetinin en kısa sürede kaldığı yerden devam etmesini diliyoruz.

Görüşler

0
FZ
O garip bilgi notunun perde arkasına dair daha detaylı bilgi sahibi olan birileri var mı acaba?
0
simor
Evet hakkaten garip. Biri mahkeme kararı ile mi durdurmuş yoksa birileri seni mahkemeye veririm diye tehdit etmiş te sıkılmışlar mı? Mahkeme tehtidi ne demektir?
0
noyton
Geçenlerde debian listesinde "Özgür Karataş" lar karıştı yine,birileri çıkıp "öz özgür karataş benim" filan derken olay şöyle devam etti.
Sanırım bundan dolayı...
0
zzveyz
birisi şu "özgür karataş" lara dur desin!
0
Tarık
Linux camiasından gelen mahkeme tehditleri derken bu henüz emekleyen Türkiye gnu/linux camiası mı oluyor. Olayı anlayamadım. Birileri gnu araçlarının, gnu/linux dağıtımlarının ve diğer özgür şeylerin belgelerinin türkçeye çevrilmesinden mi hoşnut değilYada birileri eskiden bu siteye destek verdi fakat şuan telif damarları tuttuda yazılarının yayınlanmasını istemiyor? Durum tüm ayrıntısıyla ortaya konursa insanlarında tavrı ona göre güçlü ve dayanaklı olur. Saygılar...
0
alien_256
Bu tartışmadan dolayı belgeler.org sitesi zora girdiyse, onu bu zora sokan kişi utanmalıdır bence.

0
maniaction
bence her ne şekilde olursa olsun, kendi aralarındaki tartışma yüzünden böyle büyük bir oluşumu kullanıp, insanların tepkisini karşı tarafa çekmeye çalışmak çok yanlış.
0
bm
Dava ne konuda bilmiyorum ama CVS deposu acik gozukuyor:

http://belgeler.cvs.sourceforge.net/belgeler/sitesrc/

Bu mudur acaba?

Bu dokumanlarin paylasilmasi serbest olduguna gore belki baskasi ustune alabilir? Dava telif ile ilgili miymis?
0
yilmaz
bu xml lerin html ye cevrilmiş halleri varsa ben üstüme alabilirim bunları.
0
arsenelupin
SF'de yalnız CVS değil, release'lere de ulaşmak hala mümkün.
http://www.sf.net/projects/.
0
marsyas
şu anda açıklama şu şekilde;

Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştu.

Topluma yararlı töresel olguların hala yaşatılmakta oluşunu hissetmek bize ihtiyacımız olan moral gücünü vermiştir. Çalışmalarımız sürecektir.

Teşekkür ederiz.

0
DeFCoN
Birileri özgürlüğü engelliyor engelliyenlerde özgürlüğün içinde olmuş gibi görünüp özgür olmak isteyen insanları kafese koymak istiyorlae...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablosuz İstiklal

FZ

Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.

E-Devlet İçinde İneklerin Yeri

mambo

Artık ineklerimizde bir kimlik numarasına sahip hemde internetteler e-devlet içindeler.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı uygulama ile ineklerde aynı bizim gibi Kimlik mernis no'suna sahip hemde 12 haneli burdan ineğinizin kesilip kesilmediğine, sağlık durumuna bakabilirsiniz. İneği olanlara :) İlgili Haber

Türkiyenin İlk 500 Bilişim Şirketi açıklandı

butch

İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen İlk 500 Bilişim Şirketi araştırmasının sonuçları belli oldu.

Araştırmaya göre, ilk üç sırayı Türk Telekom,Turkcell ve Telsim (Vodafone) alırken, ilk 10a giren diğer şirketler sırasıyla KVK Teknoloji Ürünleri, Genpa, Avea, Netcell, İndeks Bilgisayar, A-Tel Pazarlama, Hewlett-Packard olarak ilan edildi.